Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:40

Να "μετανοήσει" καλεί τον Θόδωρο Μπρεδήμα η Μητρόπολη Μεσσηνίας!

Να "μετανοήσει" καλεί τον Θόδωρο Μπρεδήμα η Μητρόπολη Μεσσηνίας!

ΕΣΟΔΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ 
Την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Μεσσηνίας προκάλεσε η άποψη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Θόδωρου Μπρεδήμα, ότι τα πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ που «πιάνει» κάθε χρόνο ο Ιερός Ναός του Νεκροταφείου πρέπει να εισπράττονται από το Δήμο και εκείνος να τα διαθέτει στη Μητρόπολη για το κοινωνικό της έργο.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης ο Θόδωρος Μπρεδήμας χαρακτηρίζεται «όψιμος θιασώτης και υποστηρικτής της τάξεως» και καλείται να «μετανοήσει»!

Όσο για τις αναφορές του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιώργου Καραμπάτου, ότι στο Νεκροταφείο η παραοικονομία φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο, γι’ αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά από τη Μητρόπολη. Οι αναφορές αυτές έγιναν κατά τη συζήτηση του Κανονισμού Λειτουργίας του νεκροταφείου στη δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης έχει ως εξής:
Επειδή ο «όψιμος θιασώτης και υποστηρικτής της τάξεως» κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας επανήλθε στη συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Καλαμάτας, και αναφέρθηκε σε ανακρίβειες σχετικά με το ρόλο της Επιτροπής-Κοσμητείας Διαχειρίσεως και των εσόδων του παγκαριού του Ιερού Ναού του Νεκροταφείου Καλαμάτας, διευκρινίζουμε και πάλι τα ακόλουθα:
Α) Τα της συγκροτήσεως της Κοσμητείας, τα της διαχειρίσεως του παγκαριού και του τρόπου χρήσεως των οικονομικών ορίζονται με την υπ’ αριθμ. 57552/12-11-2004 Υπουργική Απόφαση και η οποία άρχισε να εφαρμόζεται μόνον από το έτος 2008 και εφεξής. Ας αναρωτηθεί λοιπόν ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας, τι εφαρμοζόταν κατά τα προηγούμενα έτη πριν το 2008.
Β) Ο τρόπος, οι σκοποί και η διάθεσις των χρημάτων από το Νεκροταφείο έχουν ωρισθή με Απόφαση του Μητροπολιτικού και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε δε, ότι τα χρήματα που απομένουν, ύστερα από την αφαίρεση των εξόδων συντηρήσεως και των λειτουργικών εξόδων του Ναού, (μισθοί προσωπικού, είδη καθαριότητας, αγορά κηρού, συντήρησις του Ι.Ναού κ.ά) ενισχύονται το Δημοτικό Παντοπωλείο, για το οποίο ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας έχει και πάλιν ενστάσεις, ο «Παπαδοπούλειος» Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Γ) Εάν ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας δεν συμφωνεί με την παραπάνω Νομοθεσία και Νομολογία, ως και με τις Αποφάσεις του Μητροπολιτικού και Δημοτικού Συμβουλίου, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις ενστάσεις του, όχι όμως μέσα από ανακρίβειες και χωρίς ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες.
Τέλος, αν θεωρεί το ρόλο του ως «διακοσμητικό» στην Κοσμητεία, έχει κάθε τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του για μια περισσότερο εποικοδομητική παρουσία και συνεργασία. Ο καιρός της μετανοίας δεν είναι ποτέ «εν αργία».
Στ.Μ.