Τετάρτη, 09 Μαϊος 2012 17:24

Αλλάζουν όλα στην κίνηση στο κέντρο, με το προσωρινό κλείσιμο της Αριστομένους

Γιάννης Καμβυσίδης και Χρίστος Ριζάς, στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του αστικού λεωφορείου, ανάποδα στη Σιδηροδρομικού Σταθμού Γιάννης Καμβυσίδης και Χρίστος Ριζάς, στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του αστικού λεωφορείου, ανάποδα στη Σιδηροδρομικού Σταθμού

ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ

Τα πάνω κάτω θα έρθουν από αύριο, Πέμπτη, στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, λόγω του κλεισίματος της οδού Αριστομένους και της αλλαγής κατεύθυνσης της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού. Η Αριστομένους θα κλείσει στις επτά το πρωί και η κίνηση στη Σιδηροδρομικού Σταθμού από βορρά προς νότο θα ξεκινήσει την ίδια ώρα.

Η Αριστομένους, από τον πεζόδρομο μέχρι τα φανάρια της Βασιλέως Γεωργίου, θα μείνει κλειστή για ένα μήνα λόγω των έργων της ανάπλασης. Ειδικότερα, στην Αριστομένους θα κατασκευαστεί αγωγός αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων. Το έργο θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, που θα διαρκέσει 15 ημέρες, θα σκαφτεί το τμήμα από τον πεζόδρομο μέχρι την Πολυχάρους και στη δεύτερη φάση, που θα κρατήσει άλλες 15 ημέρες, το σκάψιμο θα συνεχιστεί στο κομμάτι μέχρι τα φανάρια.
Για όσο διάστημα θα διαρκέσει το έργο, το ρόλο της Αριστομένους θα αναλάβει η Σιδηροδρομικού Σταθμού, που για το σκοπό αυτό θα αντιδρομηθεί. Ήδη ο Δήμος Καλαμάτας έχει τοποθετήσει τη σχετική σήμανση, ενώ διανέμει και φυλλάδια για την ενημέρωση του κόσμου. Η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να καθοδηγήσει σωστά τους οδηγούς, ενώ θα βοηθήσει και η Τροχαία Καλαμάτας.
Το μεσημέρι έγινε η τελική δοκιμαστική διαδρομή του αστικού λεωφορείου στη σιδηροδρομικού σταθμού. Για να χωρέσει το λεωφορείο, που δοκίμασε να περάσει και την Τρίτη το βράδυ, χρειάστηκε να μετακινηθεί ο τσίγκινος φράχτης του έργου, να τοποθετηθούν κώνοι για να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα από τη Γιατράκου και πάνω και να «φαγωθεί» ένα μικρό κομμάτι του πεζοδρομίου στο παλιό «Τριανόν».
Η δοκιμή που έγινε σήμερα ήταν επιτυχής. Μέσα στο λεωφορείο μπήκαν οι εκπρόσωποι του Αστικού ΚΤΕΛ και οι αντιδήμαρχοι Χρίστος Ριζάς και Γιάννης Καμβυσίδης.
Στάσεις του λεωφορείου θα υπάρχουν στη συμβολή της Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη Γιατράκου και την Αντωνοπούλου. Το λεωφορείο από τη Νέδοντος θα μπαίνει στη Σιδηροδρομικού Σταθμού, θα στρίβει στην Κεφάλα, θα περνάει τις γραμμές του τρένου, θα μπαίνει στην Παλαμά, μετά στην Ύδρας (θα υπάρχει στάση στη Διεύθυνση Δασών), ακολούθως στη Ξενοφώντος και θα ξαναμπαίνει στην Αριστομένους.
Στ.Μ.