Τετάρτη, 09 Μαϊος 2012 22:13

Τις επόμενες ημέρες οι υπογραφές για το υπόγειο γκαράζ της «Ελλάκτωρ»

Τις επόμενες ημέρες οι υπογραφές για το υπόγειο γκαράζ της «Ελλάκτωρ»

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση με την οποία ο Δήμος Καλαμάτας θα αναθέσει στην «Ελλάκτωρ» την κατασκευή και εκμετάλλευση, για 25 χρόνια, υπόγειου γκαράζ αυτοκινήτων στην Αριστομένους, στο ύψος του Διοικητηρίου.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί και η οικοδομική άδεια, οπότε αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι προπαρασκευαστικές εργασίες της «Ελλάκτωρ» για την κατασκευή του έργου, το οποίο περιλαμβάνει και την ανάπλαση της Αριστομένους, από την Ξενοφώντος μέχρι την Πλάτωνος.
Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, με την υπογραφή της σύμβασης θα επανέλθουν και με τη βούλα στο Δήμο τα υπέργεια πάρκινγκ του Νέδοντα, οπότε θα ξεκινήσει η ελεγχόμενη στάθμευση και στο νότιο πάρκινγκ που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κεφάλα και Ιατροπούλου και στο οποίο στάθμευαν ελεύθερα οι περίοικοι που διέθεταν σχετική κάρτα.
Όσον αφορά την αντικατάσταση των ξυστών καρτών από ηλεκτρονικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, αυτή η ιδέα αναβάλλεται για το μέλλον. Ο λόγος είναι ότι το ήδη εγκατεστημένο ηλεκτρονικό σύστημα στα πάρκινγκ του Νέδοντα (από την «Παντεχνική» που απορροφήθηκε από την «Ελλάκτωρ») είναι σχεδιασμένο για διαφορετικό πρόγραμμα χρεώσεων από αυτό που εφαρμόζει ο Δήμος.
Στ.Μ.