Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 02:56

Το νοικοκυριό στο «Φάρι» δεν άφησε περιθώρια για καμία ένσταση επί του ισολογισμού

Νίκος Μπασακίδης, πρόεδρος του "Φάρι" Νίκος Μπασακίδης, πρόεδρος του "Φάρι"

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Χωρίς την παραμικρή ένσταση εγκρίθηκε χθες με ομοφωνία ο ισολογισμός της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» για το 2011. Είναι σπάνια αν όχι μοναδική περίπτωση, καθώς ο ισολογισμός πάντα προσφέρεται για κριτική όσον αφορά τη διαχείριση και τις επιδόσεις της εκάστοτε πολιτικής διοίκησης. Φαίνεται όμως ότι στο «Φάρι» υπάρχει πράγματι νοικοκυροσύνη στη διαχείριση, γι’ αυτό και η αντιπολίτευση δεν είχε να σχολιάσει το παραμικρό, αντίθετα έκανε θετική αναφορά.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό, το 2011 ήταν ένα πλεονασματικό έτος για το «Φάρι», αφού έμεινε στο ταμείο του ποσό άνω των 10.000 ευρώ. Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης, Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε ότι το πλεόνασμα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, εάν η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν ήταν τόσο άσχημη και υπήρχε η δυνατότητα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων για την υλοποίηση προγραμμάτων που αναλαμβάνουν οι επιμέρους τομείς του «Φάρι» (κυρίως το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Βοήθεια στο Σπίτι).
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση να υποβληθεί από το «Φάρι» και όχι από το Δήμο, ο φάκελος προς το υπουργείο Ανάπτυξης, για την ένταξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο ΕΣΠΑ, με το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Η σύσταση για την κατάθεση  του φακέλου από την κοινωφελή επιχείρηση, έγινε από το υπουργείο Πολιτισμού. Για το σκοπό αυτό ο «Φάρις» ξεκινάει άμεσα τη διαδικασία ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη διαχειριστική επάρκεια, που θα του επιτρέψει και τυπικά να υλοποιήσει την ένταξη του Φεστιβάλ Χορού στο ΕΣΠΑ.
Στ.Μ.