Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 03:10

Νέα ακριβά «πειράματα» με τα σκουπίδια της Καλαμάτας εν όψει;

Νέα ακριβά «πειράματα» με τα σκουπίδια της Καλαμάτας εν όψει;

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κάποιος έμπορος «σκουπιδοσυστημάτων» θα τρίβει πάλι τα χέρια του, αφού ο Δήμος Καλαμάτας πάει να μπει σε νέες περιπέτειες, μην έχοντας διδαχτεί τίποτα ούτε από την υπόθεση της «Σουκομηχανής» ούτε και από την ιστορία της «RAM Europe», που κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Ο Δήμος Καλαμάτας λοιπόν «βγαίνει και πάλι στη γύρα» ψάχνοντας για έκταση 30 στρεμμάτων, ώστε να εγκαταστήσει σε αυτή «σκουπιδομηχανήματα».

Το θέμα αναμένεται ότι θα συζητηθεί σήμερα, σε σύσκεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιάννη Καμβυσίδη, με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τους έχει καλέσει στο Δημαρχείο στη μία μετά το μεσημέρι.
Όπως σημειώνεται σε χθεσινό δελτίο τύπου, «ο Δήμος Καλαμάτας αναζητεί έκταση 30 στρεμμάτων περίπου, με την προϋπόθεση να μπορεί να λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση (μακριά από κατοικημένες περιοχές, από το Αεροδρόμιο, κλπ) για να τη χρησιμοποιήσει ως χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων, με την εγκατάσταση των σχετικών μηχανημάτων (δεματοποιητή, ταινιόδρομο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποιητή). Στο συγκεκριμένο χώρο δε θα γίνει εναπόθεση υπολειμμάτων. Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των ημερών».
Όσον αφορά το διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το πρακτικό είναι έτοιμο και σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτεται η προσφορά της «RAM Europe», λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων και αντίθετα γίνονται αποδεκτές οι προσφορές της «Ηλέκτωρ» και της «Μεσόγειος». Μετά την υπογραφή του πρακτικού θα γίνει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των δύο εταιριών που προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Όσον αφορά την άκρως επικίνδυνη κατάσταση στη «Μαραθόλακκα», ο αντιδήμαρχος κ. Καμβυσίδης σημειώνει πως έχει τη διαβεβαίωση της «RAM Europe» ότι πολύ σύντομα θα απομακρυνθούν τα περίπου 6.000 σκουπιδοδεμάτια που είναι εγκαταλειμμένα εκεί.
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Νίκος Φωτέας, είχε υπογραμμίσει ότι στη «Μαραθόλακκα» υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς από τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας, ωστόσο ο κ. Καμβυσίδης τόνισε ότι τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα τηρούνται, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχει φύλαξη.
Στ.Μ.