Τρίτη, 15 Μαϊος 2012 17:40

Διαγωνισμός για περιφερειακά ιατρεία σε Μεθώνη και Βλαχόπουλο τον Αύγουστο

Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Μπέζος και Παναγιώτης Γιαννακέας (μπροστά) Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Μπέζος και Παναγιώτης Γιαννακέας (μπροστά)

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟ 
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Τον Αύγουστο υπολογίζεται ότι θα δημοπρατηθεί η ανέγερση των περιφερειακών ιατρείων στο Βλαχόπουλο και τη Μεθώνη. Για το περιφερειακό ιατρείο Πεταλιδίου γίνονται οι αναγκαίες διορθώσεις ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, η ανέγερση περιφερειακού ιατρείου στον Άρι έχει μείνει λίγο πιο πίσω, στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου και Πύλου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης, ενώ σύντομα θα δημοπρατηθεί ανάλογο έργο στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης. Αυτά προέκυψαν από τη σύσκεψη που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο και τους συνεργάτες τους.

Ο προϋπολογισμός του περιφερειακού ιατρείου Μεθώνης ανέρχεται στα 270.000 ευρώ, όσος και για το περιφερειακό ιατρείο Βλαχόπουλου. Τώρα για τα δύο αυτά έργα συντάσσονται το τεχνικό δελτίο, η τεχνική έκθεση και τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε την επόμενη εβδομάδα να σταλούν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για έλεγχο και οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ, με στόχο τη δημοπράτηση εντός του Αυγούστου.
Για το Ιατρείο Πεταλιδίου (προϋπολογισμού 310.000 ευρώ) θα γίνει διόρθωση συμβολαιογραφικής πράξης, αναθεώρηση οικοδομικής άδειας και στη συνέχεια θα γίνουν όλες οι εργασίες, ώστε να ωριμάσουν τα έργα και να οδηγηθούν στην οριστική ένταξη.
Όσον αφορά το Ιατρείο Άριος, ο προϋπολογισμός του είναι 300.000 ευρώ, θα γίνει άμεσα τοπογραφική αποτύπωση και αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ωριμάσει το έργο και να ενταχθεί οριστικά στο ΕΣΠΑ.
Τέλος, τα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου και Πύλου, βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, το δε Κέντρο Υγείας Μεσσήνης εντός ολίγου χρόνου θα δημοπρατηθεί.