Τρίτη, 15 Μαϊος 2012 19:01

Συνεργασία και όχι ακρότητες απέναντι στους τσιγγάνους, ζητάει ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ 
ΠΕΔΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Συνεννόηση και όχι σύγκρουση με τους τσιγγάνους, που κατηγορούνται για τις περισσότερες κλοπές και άλλες παράνομες πράξεις που σημειώνονται στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, συστήνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το βράδυ την περιοχή και προήδρευσε σε σύσκεψη με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι, διαχώρισε τη θέση του από «ακραίες φωνές και ενέργειες», που τόνισε ότι γίνονται από την πλευρά ορισμένων κατοίκων, και υπογράμμισε ότι μόνο με τη συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των χωριών όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κλοπών, διαρρήξεων και άλλων παράνομων ενεργειών, αλλά και εκπρόσωποι των τσιγγάνων. Το κλίμα ήταν δημιουργικό, σημείωσε ο δήμαρχος, και ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή, όπου θα συμμετέχει ο ίδιος και εκπρόσωποι των χωριών και των τσιγγάνων, η οποία θα αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις καταστάσεις κάθε φορά που δημιουργείται κάποιο πρόβλημα.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας, που καλούνται να απελευθερώσουν τη δημοτική περιουσία την οποία έχουν καταλάβει παράνομα, ενώ αναφερόμενος στην τσιγγάνικη κατασκήνωση της Μπιρμπίτας ανέφερε ότι αυτή ανήκει στην Περιφέρεια και πως ο ίδιος έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη να συνεργαστούν ώστε να επαναλειτουργήσει. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η Περιφέρεια οφείλει πολλές χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΥΑΚ από τη λειτουργία της Μπιρμπίτας τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία η Δημοτική Επιχείρηση διεκδικεί και για το σκοπό αυτό έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Στ.Μ.