Τρίτη, 15 Μαϊος 2012 19:39

Με «εντέλεστε» από το δήμαρχο πληρώνεται ο «σκουπιδοεργολάβος»

Ο Δημήτρης Φαββατάς υποστήριξε ότι ο "σκουπιδοεργολαβος" πληρώνεται με "εντέλεστε" του δημάρχου Ο Δημήτρης Φαββατάς υποστήριξε ότι ο "σκουπιδοεργολαβος" πληρώνεται με "εντέλεστε" του δημάρχου

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Με εντολή του δημάρχου πληρώνεται ο εργολάβος που απομακρύνει τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας, ανέφερε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος τόνισε ότι η αρμόδια δημοτική υπηρεσία αρνείται να υπογράψει επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η Οικονομική Επιτροπή επρόκειτο να εγκρίνει την πληρωμή του εργολάβου, όμως ο Δημήτρης Φαββατάς ρώτησε τον πρόεδρο, αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, εάν υπάρχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τον ανάδοχο, δηλαδή βεβαιώσεις για το που αποθέτει τα σκουπίδια τα οποία παίρνει από την Καλαμάτα.
Ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι δεν γνωρίζει, δεδομένου ότι δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς του, τόνισε ωστόσο ότι για την πληρωμή του αναδόχου υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, μέχρι και από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τότε ο Δημήτρης Φαββατάς ανέφερε ότι ο εργολάβος πληρώνεται με «εντέλεστε» του δημάρχου προς την υπηρεσία, διότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αρνούνται να υπογράψουν επειδή ο εργολάβος δεν διαθέτει βεβαιώσεις για την τύχη των σκουπιδιών που απομακρύνει από την Καλαμάτα.
Ο Δημήτρης Μπούχαλης είπε ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχει «εντέλεστε» του δημάρχου, τόνισε όμως ότι αυτή η διαδικασία προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης, παρατήρησε από την πλευρά του ότι το θέμα έχει πολιτικές και ηθικές διαστάσεις και ότι η όποια έγκριση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δε σημαίνει ότι η διαχείριση του θέματος γίνεται με το σωστό πολιτικό τρόπο.
Στ.Μ.