Πέμπτη, 17 Μαϊος 2012 02:47

Επικοινωνιακός ο χαρακτήρας του Δημοτικού Λαχανόκηπου και της Ανθοκομικής Έκθεσης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Είναι πρόχειρες και εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για τη δημιουργία Βιολογικού Δημοτικού Λαχανόκηπου και για την πραγματοποίηση Ανθοκομικής Έκθεσης. Αυτό υποστήριξαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση των δύο αυτών θεμάτων χθες το μεσημέρι, στη Δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς, και ο εισηγητής των δύο αυτών θεμάτων, πολιτικός προϊστάμενος για το πράσινο, Γιάννης Αδαμόπουλος, τόνισαν ότι τα δύο αυτά θέματα προετοιμάζονται εδώ και μήνες από τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο μεν Βιολογικός Δημοτικός Λαχανόκηπος, που θα γίνει στην Παραλία, έρχεται να εξασφαλίσει την παραγωγή τροφής για τους οικονομικά αδύνατους δημότες, τόνισαν οι δύο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής. Η δε Ανθοκομική Έκθεση, που θα γίνει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων από την Τετάρτη μέχρι την άλλη Κυριακή, έχει σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής στην ανθοκομία, να υποστηρίξει τις ανθοκομικές επιχειρήσεις και να ψυχαγωγήσει τον κόσμο με σειρά παράλληλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε ο πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, Θόδωρος Μπρεδήμας, Τάσος Νιάρχος και Σταμάτης Μπεχράκης, διερωτήθηκαν γιατί η δημοτική αρχή δεν ζήτησε για τα δύο αυτά θέματα τις δικές τους προτάσεις όπως και τη συνεργασία με διάφορους φορείς.
Ειδικά για την Ανθοκομική Έκθεση ο Θόδωρος Μπρεδήμας παρατήρησε ότι έπρεπε ο Δήμος να συνεργαστεί με το Σύλλογο των Ανθεστηρίων και να κάνει και ένα αφιέρωμα στη Μαρία Αντωνακοπούλου, την αείμνηστη πρόεδρο του Συλλόγου με τη μεγάλη προσφορά. Ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε από την πλευρά ότι πρόκειται για εκδήλωση «πυροτέχνημα», χωρίς στόχευση και με μοναδικό σκοπό απλά να εισπράξει η δημοτική αρχή κάποιες θετικές εντυπώσεις. Ανέφερε ότι η στόχευση θα έπρεπε να είναι η ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας με το Τμήμα Ανθοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οικολογία και το περιβάλλον.
Στ.Μ.