Πέμπτη, 17 Μαϊος 2012 19:55

Έτοιμο το κτήριο χορήγησης υποκατάστατων από τον ΟΚΑΝΑ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η λειτουργία της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου θα παρέχονται υποκατάστατα σε εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κτιριακές και άλλες εργασίες ολοκληρώθηκαν και πλέον υπάρχει συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για να λυθούν θέματα που αφορούν τη στελέχωση της μονάδας και την έναρξη λειτουργίας της τον επόμενο μήνα.

«Νοιώθουμε ηθική ικανοποίηση γιατί πιστεύουμε ότι επιτελούμε το χρέος μας απέναντι σε φίλους μας, σε ανθρώπους της οικογένειάς μας, σε συμπολίτες μας που μπορεί να αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Με τη λειτουργία αυτής της δομής που θα χορηγεί τα υποκατάστατα δεν θα χρειάζεται πλέον οι άνθρωποι αυτοί να ταλαιπωρούνται και να ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές κάθε εβδομάδα για τη θεραπεία τους», ανέφερε ο Γιώργος Μπέζος.
Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ έχει δημιουργηθεί σε χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων που παραχώρησε το Νοσοκομείο, ενώ το λυόμενο βαρέως τύπου που έχει εγκατασταθεί εκτείνεται σε 150 τετραγωνικά μέτρα.
Στ.Μ.