Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 16:52

"Έμφραγμα" στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, απέχουν οι υπάλληλοι

"Έμφραγμα" στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, απέχουν οι υπάλληλοι

ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 
Σε αποχή από τα καθήκοντά τους μετά τη λήξη του ωραρίου τους βρίσκονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών. Αυτό σημαίνει ότι και στην Καλαμάτα δεν γίνονται εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς, δεν γίνεται επέκταση διπλωμάτων, δεν γίνονται έλεγχοι οχημάτων, δεν γίνονται εξετάσεις για την ανανέωση του διπλώματος των μεγάλων σε ηλικία οδηγών. Οι υπάλληλοι απέχουν διότι έχουν κοπεί οι υπερωρίες τους αλλά και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για την εκτός κανονικού ωραρίου εργασία τους…

Όπως μας ενημέρωσε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών στην Καλαμάτα, Δημήτρης Φαββατάς και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η αποχή γίνεται με απόφαση της Ομοσπονδίας.
Επεσήμανε ότι οι υπερωρίες κόπηκαν με το νόμο 4354/2015, ο οποίος ισχύει από την 1/1/2016. Πρόσθεσε όμως ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να συνεχιστεί η καταβολή των υπερωριών, κατατέθηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία όμως αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Επεσήμανε ακόμη ο Δημήτρης Φαββατάς ότι για το ζήτημα αυτό είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδία με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος και διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση, κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμη.
Ο υπάλληλος ανέφερε ότι η συμμετοχή στην αποχή είναι καθολική σε όλη την Ελλάδα και έτσι δεν γίνονται εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς (στην Καλαμάτα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη), δεν έχουν συγκροτηθεί οι Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές, που σημαίνει ότι δεν εξετάζονται οι οδηγοί ηλικίας άνω των 80 ετών προκειμένου να ανανεωθεί το δίπλωμά τους, δεν λειτουργούν τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου που πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο οδικό δίκτυο, ενώ δεν εργάζονται και οι επιθεωρητές.
Ο κ. Φαββατάς ανέφερε ότι η αποχή προκαλεί σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η διακοπή της λειτουργίας των σχολών οδηγών, η αδυναμία επέκτασης διπλωμάτων κ.ά, κάτι που επιβάλλει την επείγουσα αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Σημείωσε, τέλος, ότι τα έσοδα που έχει το κράτος από την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων  του υπουργείου Μεταφορών ανέρχονται, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του κράτους, στα 48.000.000 ευρώ, ενώ η δαπάνη για την καταβολή των υπερωριών ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ.
Στ.Μ.