Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 17:35

Αδαμόπουλος, Μπελογιάνννης, Γυφτέας στον Τατούλη για τα καταστήματα στις πλαζ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Παρά τα όσα τους χωρίζουν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, με τα μέλη της διοίκησης, Νίκο Μπελογιάννη και Δημήτρη Γυφτέα, επισκέφθηκαν από κοινού τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, και ζήτησαν την παρέμβασή του, ώστε να γλιτώσουν από την τσιμπίδα του νόμου τα καταστήματα στις πλαζ της Μεσσηνίας που δεν τηρούν με τυπικότητα τη νομοθεσία.

Είναι χαρακτηριστική η εξής ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα από το Επιμελητήριο: «Την Τρίτη 29 Μαϊου 2012 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δ. Αδαμόπουλου και των μελών του Δ.Σ. κ.κ. Δ. Γυφτέα και Ν. Μπελογιάννη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τάτουλη. Θέμα της συνάντησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τα δυσβάστακτα πρόστιμα που επιβάλλονται στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό της Μεσσηνίας.
Ξεκινώντας τώρα η τουριστική περίοδος, που δυστυχώς έχει μικρή διάρκεια, παρατηρείται μία σειρά αυστηρών ελέγχων σε καταστήματα, χωρίς καθόλου ανοχή των κρατικών υπηρεσιών απέναντι στους επαγγελματίες, που τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας παράλληλα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά και τους πολίτες της Μεσσηνίας. Επιβάλλεται λοιπόν η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των υπηρεσιών προκειμένου σε μια “συμφωνία κυρίων” να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους, με στόχο την τουριστική αυτή περίοδο να μην προκύψουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα ήδη υπάρχουν, αλλά ο τουρισμός να σταθεί εφαλτήριο για μια καλύτερη περίοδο ανάπτυξης του νομού μας».