Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 17:32

Εκρηκτικά για την αποκατάσταση του δρόμου Πλατάνια - όρια Νομού, στη Νέδα

Περσινή φωτό από τον όγκο χώματος που δημιούργησε πρόβλημα στο ποτάμι, στο ύψος της γέφυρας των Πλατανίων Περσινή φωτό από τον όγκο χώματος που δημιούργησε πρόβλημα στο ποτάμι, στο ύψος της γέφυρας των Πλατανίων

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ
Με εκρηκτικά σκοπεύει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας να «γκρεμίσει» μέρος του βουνού στη γέφυρα της Νέδας (Πλατάνια - όρια Νομού), εκεί που ο δρόμος έχει κλείσει εδώ και εβδομάδες λόγω κατολίσθησης.

Όπως σημείωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, έχει ζητηθεί η άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκρηκτικά, ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση του όγκου χώματος που έχει κλείσει το δρόμο αλλά και να μην υπάρχει κίνδυνος μετά να ξανακλείσει, από επόμενη κατολίσθηση.
Ο Παναγιώτης Αλευράς διαβεβαίωσε ότι η παρέμβαση που θα γίνει σε καμία περίπτωση δε θα δημιουργήσει πρόβλημα είτε στην κοίτη είτε στις όχθες της Νέδας, η οποία από αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού προσελκύει πάρα πολλούς φυσιολάτρες και πεζοπόρους.
Ωστόσο πέρσι, από ανάλογη παρέμβαση, έφυγε ένας όγκος χωμάτων στο ποτάμι, στενεύοντας ιδιαίτερα το πλάτος του, ενώ καταστράφηκαν και κάποια δέντρα.
Στ.Μ.