Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 18:17

Δέσμευση για αλιευτικό καταφύγιο στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης

Π. ΑΛΕΥΡΑΣ
Διαβεβαιώσεις ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης δημιουργίας αλιευτικού καταφυγίου στην Ανάληψη της Μεσσήνης, έδωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, που επισκέφθηκε την περιοχή.

Η επίσκεψη σκοπό είχε να επιθεωρήσει ο αντιπεριφερειάρχης την παρέμβαση που έγινε για τον καθαρισμό και την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου Μουρτιάς.
Σημειώνεται ότι ανάλογες εργασίες έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στο Κουλτούκι του Παμίσου, στη Μπούκα.
Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «ο καθαρισμός του καταφυγίου θα βοηθήσει την εύκολη πρόσβαση των αλιευτικών σκαφών και την προστασία τους από άσχημες καιρικές συνθήκες. Όλα τα έργα που εκτελέστηκαν μέχρι σήμερα στο Μεσσηνιακό κόλπο, εκτός από την ομαλή λειτουργία των αλιευτικών καταφυγίων, σκοπό έχουν την τόνωση της τοπικής οικονομίας, εφόσον ο κλάδος των αλιέων συμβάλλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 της Π.Ε. Μεσσηνίας έχει ενταχθεί η σύνταξη μελέτης του αλιευτικού καταφυγίου Αναλήψεως».