Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 02:49

Τα «τσούγκρισαν» Τατούλης και πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Θανάσης Αθανασόπουλος και Πέτρος Τατούλης Θανάσης Αθανασόπουλος και Πέτρος Τατούλης

ΛΕΙΠΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ
Δεν ήταν ιδιαίτερα γιορταστικό το κλίμα χθες το μεσημέρι, στην εκδήλωση κοπής της πίτας των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, πήρε «προσωπικά» την κριτική που έκανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Θανάσης Αθανασόπουλος, για έλλειψη δημοκρατίας και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το προσωπικό και οι Υπηρεσίες. «Να μην επικαλούμαστε τη δημοκρατική λειτουργία ως άλλοθι επειδή δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών», του απάντησε ο περιφερειάρχης…

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας και ο Θανάσης Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σήμερα λείπει η δημοκρατία καθώς έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα, συνέχισε, είναι η μείωση του προσωπικού κατά 40% και ζήτησε προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «δεν πρέπει να πιπιλίζουμε την καραμέλα «όχι στη μονιμότητα», την οποία πιπιλίζουν κάποιοι από τους παρόντες». Επίσης τόνισε ότι έχει αυξηθεί η γραφειοκρατία.

Αναφερόμενος σε ιδιαίτερα προβλήματα των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ο Θανάσης Αθανασόπουλος ανέφερε ότι επί ένα με ενάμισι χρόνο είναι απλήρωτα τα οδοιπορικά έξοδα υπαλλήλων, ενώ διαφώνησε με την απόφαση της περιφερειακής αρχής να τακτοποιούνται οι συγκεκριμένες πληρωμές στην έδρα της Περιφέρειας και όχι στις Περιφερειακές Ενότητες.

Τέλος υπογράμμισε ότι ένα επείγον ζήτημα αφορά την κατάσταση του Διοικητηρίου, η οποία είναι εξαιρετικά άσχημη, ενώ ζήτησε την άμεση ανακαίνιση των τουαλετών.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του απάντησε στον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σημειώνοντας ότι είναι άλλο πράγμα η δημοκρατική λειτουργία «και άλλο οι οικονομικές απαιτήσεις και οι απαιτήσεις για καλύτερη ποιότητα στη δουλειά».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το χαρακτήρισε έωλο δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν ότι απαγορεύονται τέτοιες προσλήψεις και επιπλέον σχολίασε ότι «αυτός ο λαϊκισμός πρέπει να εκλείψει».

Ακόμη ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης δεν δέχτηκε την αναφορά για αύξηση της γραφειοκρατίας, σημειώνοντας ότι οι Υπηρεσίες με πολύχρονη εμπειρία πρέπει να διεκπεραιώνουν γρήγορα τις υποθέσεις των πολιτών.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη», ενώ τόνισε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, τους υποστηρίζει για το έργο τους με υπερωρίες, ενώ τους υποστήριξε και στα δικαστήρια σε υποθέσεις που αφορούσαν συμβασιούχους.
Στ.Μ.