Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 22:24

«Μπορούμε να αλλάξουμε τον ρουν της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Στέλλα Καρλαύτη, Νίκος Πατσαρίνος, Ντίνα Βουδούρη Στέλλα Καρλαύτη, Νίκος Πατσαρίνος, Ντίνα Βουδούρη

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΡΑΤΣΑΡΙΝΟΥ
Είχε αυτοκριτική, είχε οξείς χαρακτηρισμούς κατά της συμπεριφοράς της περιφερειακής αρχής, είχε και αισιοδοξία για την προοπτική της περιφερειακής παράταξης. Χθες, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, «Πελοπόννησος Πρώτα», έκαναν τον απολογισμό τους και ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Πατσαρίνος εμφανίστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τον ρουν της Περιφέρειας Πελοποννήσου»…

Γενικότερες αναφορές έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Στέλλα Καρλαύτη και ειδικότερες ο Νίκος Πατσαρίνος, τους οποίους πλαισίωσε η τρίτη περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης από τη Μεσσηνία, Ντίνα Βουδούρη, ενώ παρεμβάσεις έκαναν τα μέλη και οι φίλοι του συνδυασμού από το ακροατήριο.

Σε ό,τι αφορά την αυτοκριτική, η Στέλλα Καρλαύτη μίλησε για επικοινωνιακό έλλειμμα της παράταξης στην προβολή της δράσης της. Υπογράμμισε ότι η «Πελοπόννησος Πρώτα», ενώ έχει υποστεί μείωση των περιφερειακών της συμβούλων (αποχωρήσεις συμβούλων που δημιούργησαν περιφερειακή ομάδα η οποία εκφράζει τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας) επιτελεί μεγάλο έργο και έχει αναδείξει σημαντικά θέματα και στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας. Πρόσθεσε όμως ότι στην προβολή του έργου αυτού υπάρχει έλλειμμα. Επιπλέον όμως παρατήρησε ότι πάρα αυτή την έλλειψη η παράταξή της έχει «μέγιστη συμβολή στη φθορά του φαινομένου Τατούλη».

Ακόμη η κ. Καρλαύτη τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή μεταχειρίζεται τη μέθοδο της λασπολογίας, επιδιώκει το μηδενισμό της προσωπικότητας του επικεφαλής της παράταξής της, καταφεύγει σε ύβρεις, χυδαίες και αήθεις επιθέσεις, ενώ χρησιμοποιεί φθηνούς θεατρινισμούς και εφαρμόζει τακτικές επικοινωνιακής κατανάλωσης.

Ο Νίκος Πατσαρίνος εστίασε στα θέματα των έργων μεγάλων έργων υποδομών τονίζοντας ότι όλα αντιμετωπίζουν προβλήματα από την αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής και τους κακούς χειρισμούς της. Αναφέρθηκε σε σειρά τέτοιων έργων, από το δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι μέχρι το λιμάνι της Κυπαρισσίας κ.ά Επίσης εστίασε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επιμένοντας στην αντίθεση της παράταξης του με τη σύμβαση της Περιφέρειας, η οποία πλέον έχει φτάσει στο στάδιο της υπογραφής. Ο Νίκος Πατσαρίνος τόνισε ότι είναι έργο σπάταλο, έργο όχι σύγχρονο και ανέφερε ότι συνεχώς αποκαλύπτονται κρυφά και μαύρα σημεία και θα συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες αποκαλύψεις.

Ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» ανέφερε ακόμη ότι για την παράταξή του, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, έχουν υψηλή προτεραιότητα τα έργα του αυτοκινητόδρομου από την Τσακώνα μέχρι το Καλό Νερό, του αεροδρομίου και του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή αρχή υποστήριξε ότι «δεν έχει πάρει τα μηνύματα των καιρών» και ότι ο Πέτρος Τατούλης «κουβαλάει πάνω του το παλιό», μίλησε για πρακτικές ιδιοτέλειας, αδιαφάνειας, αλαζονείας, αυταρχισμού, αναποτελεσματικότητας, για παραποίηση υπηρεσιακών εγγράφων, για απόκρυψη πληροφόρησης, για παιχνίδια με τις εντυπώσεις και τις τηλεοπτικές κάμερες αντί για ενασχόληση με την ουσία.

Τέλος ο Νίκος Πατσαρίνος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στην αυτοδιοίκηση, ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη θα στηρίξει την αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας τη συμμετοχή και τις συλλογικές διαδικασίες, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να συμβάλλει για την επιτυχία αυτής της μεταρρύθμισης.
Στ.Μ.