Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 21:07

Ικανοποίηση Πέτρου Τατούλη για την «καθαρή συνεργασία» με Αλέξη Τσίπρα-κυβέρνηση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέλη της οποίας είναι ο περιφερειάρχης, οι θεματικοί και χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέλη της οποίας είναι ο περιφερειάρχης, οι θεματικοί και χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

«ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ»
Την καλή της διάθεση απέναντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και γενικότερα στην κυβέρνηση, εκδηλώνει το τελευταίο διάστημα η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Σήμερα, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, κρίθηκε ομόφωνα ως θετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την πραγματοποίηση των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων χωρίς καμία υποσημείωση, ενώ σε συνάντηση του Πέτρου Τατούλη με τους εκπροσώπους των Δήμων ζητήθηκε συναίνεση και συνεργασία με την κυβέρνηση…

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια, , «ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της χώρας για τη διοργάνωση περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων.

«Ο στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός των Περιφερειών τίθεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτικό γεγονός» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης στην εισήγησή του, σημειώνοντας ότι «είναι πλέον εμφανές ότι η Κυβέρνηση υιοθετεί έμπρακτα την πολιτική μας πρωτοβουλία για τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση».

Σύμφωνα επίσης με τον Περιφερειάρχη, η παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου στην Πελοπόννησο ενισχύει την πολιτική και θεσμική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εφόσον επιτυγχάνεται η συνεργασία τόσο στο επίπεδο των εθνικών πολιτικών, όσο και των περιφερειακών.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι η συνεργασία αυτή έχει καθαρούς όρους και στηρίζεται σε πολιτικές πρωτοβουλίες και αναγκαιότητες για τη θέση και προοπτική της Πελοποννήσου και όχι σε λογικές πελατειακών διεκδικήσεων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, η Περιφέρεια σημειώνει σε δελτίο Τύπου ότι ο Πέτρος Τατούλης τους «τόνισε τη σημασία της συναίνεσης και της σύνθεσης πολιτικών απόψεων τόσο για την ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης, όσο και της συνεργασίας της με την Κυβέρνηση, προς όφελος των πολιτών».
Στ.Μ.