Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 19:00

Ραγδαίες εξελίξεις για την πιθανή υποκλοπή: «Κατηγορούμενη» η Αλειφέρη, παραιτήθηκε ο Μαντάς…

Ραγδαίες εξελίξεις για την πιθανή υποκλοπή: «Κατηγορούμενη» η Αλειφέρη, παραιτήθηκε ο Μαντάς…

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Στη θέση της «κατηγορούμενης» τοποθετεί την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η περιφερειακή αρχή, επειδή δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, όταν εντόπισε το φερόμενο σύστημα παρακολούθησής της στο γραφείο της. Επιπλέον ο περιφερειάρχης ζήτησε και πήρε την παραίτηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, επειδή και εκείνος δεν ενημέρωσε τον Πέτρο Τατούλη για την υπόθεση της πιθανής παρακολούθησης της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, παρότι η Ελένη Αλειφέρη του είχε εκμυστηρευτεί σχετικές πληροφορίες. Η σοβαρή υπόθεση της ενδεχόμενης παρακολούθησης της Ελένης Αλειφέρη φαίνεται ότι πάει να αξιοποιηθεί από την περιφερειακή αρχή ως το μέσο προκειμένου να απαλλαγεί από τα στελέχη εκείνα που στο «διαζύγιο» μεταξύ Πέτρου Τατούλη και Νέας Δημοκρατίας επιλέγουν να ακολουθήσουν τη Νέα Δημοκρατία…

Σε σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου σημειώνεται ότι για το θέμα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή (απαρτίζεται από τον περιφερειάρχη και όλους τους αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου) και τονίζονται τα εξής: «Τον αιφνιδιασμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προκάλεσε η σημερινή τηλεφωνική πληροφόρηση από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αλειφέρη ότι διεξάγεται αστυνομική και εισαγγελική έρευνα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά από δική της πρωτοβουλία, σε σχέση με πιθανή υποκλοπή και παρακολούθηση του γραφείου της.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντέδρασε άμεσα συγκαλώντας την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία ωστόσο η κα Αλειφέρη δεν παρευρέθηκε αν και εκλήθη έγκαιρα.

Η δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι είχε ενημερωθεί από την κα Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος υποκλοπής, αρκετές μέρες πριν, καθώς και για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την ίδια, προκάλεσε αγανάκτηση και κατάπληξη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη μετά από σχετική συνεννόηση με την κα Αλειφέρη, η οποία επίσης δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον Περιφερειάρχη ως όφειλε.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε.

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:

  • την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
  • να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως».