Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 20:38

Έντονος καυγάς Τατούλη-Πετράκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Έντονος καυγάς Τατούλη-Πετράκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ» ΚΑΙ «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ» 
Τον καθιερωμένο καυγά είχαν και πάλι, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Θανάση Πετράκο. Αυτή τη φορά όμως ήταν σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους, ενώ ο περιφερειάρχης είχε τη "συμπαράσταση" και του Λάμπρου Μπούκλη, επικεφαλής της «Οικολογικής Συμπολιτείας», οι οποίοι έβαλαν και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Σινάπη!
«Αργόμισθο», ως συνεργάτη βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης το Θανάση Πετράκο, ενώ εκείνος, λίγο νωρίτερα, απαντώντας σε παρόμοια αναφορά του περιφερειάρχη, του είπε ότι υπεκφεύγει με «γελοιότητες» από τη ουσία των θεμάτων. Δεν απέφυγε να σημειώσει ότι είναι συνεργάτης της βουλευτίνας, τόνισε ότι δεν το έχει κρύψει από τον κόσμο, ενώ κάλεσε τον περιφερειάρχη να δηλώσει εάν λαμβάνει βουλευτική σύνταξη.

Η αντιπαράθεση ξέφυγε με τον Θανάση Πετράκο να σχολιάζει «καμία άλλη σαχλαμάρα να πεις Τατούλη» και εκείνον να μιλάει για «αμαυρωμένο καθρέπτη που λέγεται Πετράκος»!
Επιπλέον, ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» «λαγό», τονίζοντας ότι, όταν πρόκειται να μπουν σε ψηφοφορία θέματα που θίγουν τα πολιτικά του συμφέροντα, εκείνος φεύγει σαν λαγός από την αίθουσα για να μην ψηφίσει!
Η απάντηση του Θανάση Πετράκου ήταν ότι ο περιφερειάρχης «ψεύδεται» και τον προκάλεσε να αναφέρει από ποια ψηφοφορία έφυγε.
Υπάρχει και συνέχεια: Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε για το Θανάση Πετράκο ότι «δεν είναι δεινόσαυρος, γιατί έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι συνεπής πολιτικά.
Στον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» δε δόθηκε ο λόγος για να απαντήσει, τόνισε όμως ότι οι αναφορές αυτές είναι «συκοφαντίες και ψεύδη».
Η ένταση ξεκίνησε με το θέμα για τα λιγνιτωρυχεία στο Χωματερό και τη Φαλάνθη, συνεχίστηκε με την υπόθεση των πυρηνελαιουργείων στο Μελιγαλά, μετά με ένα ζήτημα βιομηχανικής μονάδας στην Αρκαδία και κορυφώθηκε στη συζήτηση για τον ένα χρόνο του «Καλλικράτη».
Στ.Μ.