Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 13:00

“Μασάζ” στους αυτοδιοικητικούς του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δέδε υποψήφιο περιφερειάρχη

ΑΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 
Με ενστάσεις, αμφιβολίες, ερωτηματικά και ανησυχίες, απ’ ότι φαίνεται όμως όχι σε τέτοιες διαστάσεις που να μπορούν να οδηγήσουν και σε ρήξη, γίνεται δεκτή από στελέχη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του Γιώργου Δέδε ως υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Χθες ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, πήγε στην Τρίπολη και σε σύσκεψη με τα στελέχη της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος, τους βουλευτές και άλλα στελέχη συζήτησαν για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχτηκε ο Γιώργος Δέδες και τις προοπτικές νίκης που πρέπει να δημιουργηθούν με τη συσπείρωση των στελεχών και το άνοιγμα σε όλους τους προοδευτικούς ψηφοφόρους. Έγινε συζήτηση και για τους μεγάλους Δήμους της Πελοποννήσου και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστικοποιηθεί σχεδόν η στήριξη του δημάρχου Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, ενώ σε άλλους Δήμους,  όπως της Καλαμάτας, φαίνεται ότι υπάρχει στασιμότητα...

Η απόφαση για τη στήριξη του Γιώργου Δέδε είναι οριστική, μένει ωστόσο η τυπική έγκριση και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη, διατυπώθηκαν προβληματισμοί όχι τόσο για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου όσο για το γεγονός ότι δημιουργείται η εντύπωση πως το κόμμα στις επιλογές του προτάσσει το κριτήριο των προσώπων χωρίς να το συνδέει και με το κριτήριο των διαμορφωμένων προγραμματικών θέσεων.

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής της “Πελοπόννησος Πρώτα”, την περιφερειακή παράταξη την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στη θητεία που ολοκληρώνεται, Νίκο Πατσαρίνο, ο ίδιος φέρεται ότι έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αξιοποιηθεί σε άλλη θέση. Έχει δημοσιευτεί ότι τον ενδιαφέρει να είναι και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να μην συμμετέχει ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δέδε.

Πάντως, όπως τόνισαν τα στελέχη με τα οποία μιλήσαμε, το κλίμα δεν είναι αυτό που επικρατούσε στο ΣΥΡΙΖΑ πριν πέντε χρόνια, όταν επιλέχτηκε από το κόμμα ως επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ο Οδυσσέας Βουδούρης. Εκτιμήθηκε δε ότι με κοινή προσπάθεια δημιουργούνται προοπτικές νίκης για το συνδυασμό που θα συγκροτήσει ο Γιώργος Δέδες.

Στ.Μ.