Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 16:43

Έκλεισαν οι Υπηρεσίες για να κόψει πίτα ο περιφερειάρχης!

Έκλεισαν οι Υπηρεσίες για να κόψει πίτα ο περιφερειάρχης!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ
Ακροατήριο ήθελε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να κόψει την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, γι’ αυτό και με εντολή του έκλεισαν οι υπηρεσίες από τις 12 το μεσημέρι, ώστε οι υπάλληλοι να παραβρεθούν στην εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Πολίτες που επισκέφθηκαν Υπηρεσίες - όπως το ΚΤΕΟ, τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη Διεύθυνση Υγείας, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος κ.λπ. - για διάφορα θέματά τους, έμειναν έκπληκτοι, όταν πληροφορήθηκαν ότι το ωράριο είχε τελειώσει πρόωρα για την πίτα του περιφερειάρχη! 

Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι, σχολίαζαν μεταξύ τους ότι εκείνοι θα «πληρώσουν τη νύφη», θα ακούσουν δηλαδή τις διαμαρτυρίες των πολιτών, ενώ έφαγαν και «στήσιμο» μιας ώρας, επειδή ο περιφερειάρχης καθυστέρησε να προσέλθει, λόγω σύσκεψης που είχε με τους δημάρχους της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας, όμως, σημειώθηκε και ένα απρόοπτο, όταν υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας άρχισε να αποκαλεί, με αγανάκτηση, «καρικατούρες», όσους οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, τους εκπροσώπους της εκκλησίας, τους δημάρχους και άλλους παράγοντες που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Εκείνη τη στιγμή, χαιρέτιζε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που απάντησε ότι αφουγκράζεται την αγανάκτηση του κόσμου, υπογράμμισε, όμως, ότι μόνο με διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα, αντίθετα χρειάζεται προσπάθεια από όλους.
Ο δε περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, απάντησε ότι «καρικατούρα είναι αυτός που δειλιάζει να δει την πραγματικότητα, που δεν καταλαβαίνει τον πραγματικό του ρόλο».
Η σύσκεψη του Πέτρου Τατούλη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, είχε σκοπό την προώθηση έργων υποδομής του νομού, ενώ η επίσκεψη του περιφερειάρχη στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου, στην οποία τέθηκε από τους δημοσιογράφους το φλέγον θέμα της επενδυτικής πρότασης για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων σε περιοχή κοντά στην Κορώνη.
Όσον αφορά στο θέμα της πρόωρης λήξης του ωραρίου για την κοπή της πίτας, ο Πέτρος Τατούλης παραδέχτηκε ότι η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι, κάλεσε όμως «να μη βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος», υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα για περισσότερο ποιοτική λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο να γίνει, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες, που παραλήφθηκαν από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ήταν διαλυμένες, με πολλά κενά στο προσωπικό και με πολλούς ακόμη υπαλλήλους που αποχώρησαν με εφεδρεία, σύνταξη κ.λπ.
Στ.Μ.