Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 14:57

Ένα πρόσωπο “σημαία” της Ν.Δ. και ο επίτιμος υπαρχηγός της Πυροσβεστικής με τον Πέτρο Τατούλη

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Τατούλης, Χαράλαμπος Αφάλης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Τατούλης, Χαράλαμπος Αφάλης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΦΑΛΗΣ 
Ο επί πολλά χρόνια στο παρελθόν πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, πρώην αντινομάρχης, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και ο επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Χαράλαμπος Αφάλης, ανακοίνωσαν νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο, την ένταξή τους στο συνδυασμό του περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου, Πέτρου Τατούλη, “Νέα Πελοπόννησος”. Μάλιστα ο Χαράλαμπος Αφάλης εντάχθηκε με “μεταγραφή” στον Πέτρο Τατούλη, καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες ακολουθούσε τον Παναγιώτη Νίκα στην προεκλογική δραστηριότητά του. Τόνισαν οι δύο ότι οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν κομματικό χαρακτήρα και ότι αποφάσισαν να είναι υποψήφιοι με τον Πέτρο Τατούλη λόγω του έργου του, του σχεδίου του για την Πελοπόννησο και των θετικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς του. Φαίνεται ότι το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στον Παναγιώτη Νίκα, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν έχει προκαλέσει τη στοίχιση των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος πίσω από απερχόμενο δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη, δεδομένου ότι στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε νωρίτερα στο Διοικητήριο παραβρέθηκαν στο πλάι του Πέτρου Τατούλη και άλλα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν, παρά τις πιέσεις, που όπως κατήγγειλε ο Θανάσης Πισιμίσης από την Κορινθία, συνεχίζουν ακόμη και τώρα να τους ασκούνται από τον γραμματέα της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη…


Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Χαράλαμπος Αφάλης, Γιώργος Ζακυνθινός

Στη συνέντευξη Τύπου έκανε σύντομη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του και ο καθηγητής του ΤΕΙ, Γιώργος Ζακυνθινός, που είναι ο πρώτος που ανακοινώθηκε ότι εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου, μαζί με τον πρώην δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, “έχουμε ανακοινώσει τον καθηγητή των ΤΕΙ Γιώργο Ζακυνθινό, έχουμε ανακοινώσει τον Φίλιππο ΜΠάμη και σήμερα ανακοινώνουμε δύο σημαντικές προσωπικότητες στη Μεσσηνία, τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, γνωστό στέλεχος με μεγάλους αγώνες στην παράταξη της Ν.Δ. που ασφαλώς και μου επιτρέπει να πούμε ότι η ιστορία του καθένα αποτελεί και το αποτύπωμα και το αφήγημα αλλά και την έμπνευση για τους επόμενους. Και τον Χαράλαμπο Αφάλη, μια σημαντική προσωπικότητα που τιμήθηκε από την ελληνική πολιτεία μέχρι τα ανώτατα αξιώματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, ένα έντιμο ετοιμοπόλεμο και πάρα πολύ αποτελεσματικό άνθρωπο που έφτασε μέχρι το βαθμό του υπαρχηγού, δηλαδή μέχρι το ανώτατο αξίωμα στην Πυροσβεστική, κυρίως στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις έξω από οποιεσδήποτε αντιλήψεις οι οποίες ουσιαστικά στηριζόντουσαν στην οποιαδήποτε πελατειακή σχέση”.

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα όπου έγινε η παρουσίαση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βέργας, του χωριού του Χαράλαμπου Αφάλη, Παναγιώτη Χειλά (ο οποίος έχει εκλεγεί με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα), άλλα μέλη της δημοτικής κοινότητας Βέργας, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Ήταν επίσης οι αντινομάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης, τα στελέχη της Νέας Πελοποννήσου Γιάννης Αργυράκης και Γιώργος Μπακούρος.

Ο Χαράλαμπος Αφάλης ρωτήθηκε για το πως έγινε από εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι θα είναι υποψήφιος με τον Παναγιώτη Νίκα να ενταχθεί τελικά στο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη και απάντησε αφήνοντας ανοιχτές διάφορες ερμηνείες ότι “ο πολιτικός μου πολιτισμός δεν μου επιτρέπει να σχολιάζω άλλους υποψήφιους και άλλες παρατάξεις”, ενώ τόνισε ότι συστρατεύεται με τον Πέτρο Τατούλη με μόνο σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Χαράλαμπος Αφάλης τόνισε επίσης ότι αποδέχθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την πρόταση που του έκανε ο Πέτρος Τατούλης, τον οποίο σημείωσε ότι τον γνωρίζει πολλά χρόνια από την αποτελεσματικότητά του μέσα από τη θεσμική ιδιότητα του βουλευτή, του υπουργού και του περιφερειάρχη, όπως όμως επίσης πρόσθεσε ότι γνωρίζει την ανθρώπινη πλευρά του περιφερειάρχη, ο οποίος είπε ότι είναι ο γιατρός με το χαμόγελο στα χείλη, ο ευθύς χαρακτήρας με το αμέριστο ενδιαφέρον για τον κάθε άνθρωπο. Ο Χαράλαμπος Αφάλης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του και το σεβασμό του προς τον πατέρα του, ο οποίος ήταν στην αίθουσα.

Ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι δεν ήταν δύσκολη η απόφαση του να συστρατευθεί με τον Πέτρο Τατούλη. Και αυτό επειδή, όπως συνέχισε, έχει μακροχρόνια φιλία μαζί του, ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, εργάζεται για την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης, για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Πελοποννήσου, είναι ασυμβίβαστος με τις αρχές και αξίες του και επίσης έχει δώσει εξωστρέφεια στην Πελοποννήσου και ο ίδιος είναι πρόσωπο με κύρος και αναγνωρισιμότητα διεθνώς.

Ακόμη ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι αισθάνεται χαρά γιατί θα βρεθεί ξανά σε πολιτικούς αγώνες δίπλα σε φίλους και συναγωνιστές, επιμένοντας ότι οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση δεν περιχαρακώνονται μέσα σε κομματικά καλούπια.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε επίσης ότι “χαιρετίζω την επίτευξη της αρχικής προσπάθειας ότι εδώ είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που το μόνο μας μέλημα είναι το πως θα πάει ο τόπος μπροστά. Είμαστε άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά κάναμε όμως πράξη τη συνεργασία και τη συνεννόηση και αυτός είναι ο μεγάλος μας πολιτικός πολιτισμός, είναι το μεγάλο μας αφήγημα. Δεν απευθυνόμαστε στους πολίτες μέσω των κομματικών οδηγιών και των κομματικών στελεχών. Γιατί εμείς είμαστε η πολιτική πρόταση για την Περιφέρειά μας, όλοι εμείς αποτελούμε το πολιτικό διακύβευμα για τη χώρα μας”.

Στ.Μ.