Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 16:50

Ευχαριστίες Αλευρά σε Πυροσβεστική και «Γαία» για τη δράση τους στη φωτιά του Ταϋγέτου

Γιώργος Σωτηρόπουλος, Βασίλης Καπέλιος, Παναγιώτης Αλευράς και Σπύρος Κατσίποδας Γιώργος Σωτηρόπουλος, Βασίλης Καπέλιος, Παναγιώτης Αλευράς και Σπύρος Κατσίποδας

ΖΗΤΗΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
Την επιχείρηση ελέγχου της φωτιάς στον Ταΰγετο παρακολούθησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος έχει ζητήσει να έρθει πυροσβεστικό ελικόπτερο, μιας και δεν μπορούν να επιχειρήσουν αεροπλάνα, ώστε να αποκλειστεί όσο γίνεται το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Καπέλιο ότι «η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη 01:00 π.μ. σε δύσβατη περιοχή. Η επέμβαση της υπηρεσίας ήταν άμεση με επίγεια μέσα, και παρά τους ισχυρούς ανέμους μπόρεσαν να ελέγξουν και να περιορίσουν την έκτασή της. Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι επειδή τα εναέρια μέσα (Canadair και Pzl), λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν και να κάνουν ρίψεις νερού, ζήτησε την συμβολή ελικοπτέρου, για να περιοριστεί όσο το δυνατό ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του στον διοικητή της Πυροσβεστικής για την γρήγορη επέμβαση της υπηρεσίας, καθώς και την εθελοντική ομάδα «ΓΑΙΑ», που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Επίσης συντόνισε από κοινού με τον διευθυντή Δασών Καλαμάτας, Γεώργιο Σωτηρόπουλο και τον δασάρχη, Σπύρο Κατσίποδα - που και οι δύο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς - την διάνοιξη δασικών δρόμων για την διευκόλυνση πρόσβασης των οχημάτων της πυροσβεστικής καθώς και για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας».