Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 11:56

Στην Τρίπολη η Έκθεση “Πελοπόννησος Expo 2019”

13-17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Το "πράσινο φως" για την διοργάνωση της  Έκθεσης “Πελοπόννησος Expo 2019”, στην Τρίπολη, τον προσεχή Νοέμβριο, έδωσε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα...

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κατά την δεύτερη για το 2019 σύσκεψη του Π.Ε.Σ.Π, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου, κυρίαρχο θέμα του Δ.Σ., το οποίο έλαβε χώρα αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, ήταν ο άμεσος σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων βημάτων και δράσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου. «Στόχος είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, μετά τις δεσμεύσεις για πιο ενεργή συμμετοχή των Επιμελητηρίων στον Περιφερειακό σχεδιασμό», όπως επισημαίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ικανοποιώντας το αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συμφωνήθηκε η διοργάνωση της Έκθεσης “Πελοπόννησος Expo 2019”, στην Τρίπολη, στο διάστημα 13-17 Νοεμβρίου.

Συζητήθηκαν, επίσης, «θέματα που αφορούν στην ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων για την παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη τους, σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων για την συμβουλευτική υποστήριξη και προώθηση στην απασχόληση νέων ανέργων στις επιχειρήσεις, καθώς και προτάσεις της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων για αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Δαμούλος Φώτης (Αργολίδας), Τρουπής Γιάννης (Αρκαδίας), Πιτσάκης Παναγιώτης (Κορινθίας), Παναρίτης Γιάννης (Λακωνίας) και Ξυγκώρος Βαγγέλης (Μεσσηνίας), καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Π.