Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 15:54

Μπαίνει στο ΕΣΠΑ η προστασία της Παλιόχωρας και του Αρχοντικού από τη θάλασσα

Δημήτρης Γιαννημάρας, Παναγιώτης Αλευράς, Μαριλένα Φράγκου, Παναγιώτης Γιαννακέας Δημήτρης Γιαννημάρας, Παναγιώτης Αλευράς, Μαριλένα Φράγκου, Παναγιώτης Γιαννακέας

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 
ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος για να συνεχιστούν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας από τη θάλασσα και στην Παλιόχωρα και στο Αρχοντικό αλλά και σε σημεία των Κιτριών. Τώρα ξεκινά η προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης ώστε να εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του έργου, που έχει προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ περίπου.

Σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη για το θέμα στο Διοικητήριο, με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, το δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα, τη μηχανικό που έχει εκπονήσει τη μελέτη, Μαριλένα Φράγκου και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Γιαννακέα.
Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι με την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ θα εξασφαλιστούν τα 5.000.000 ευρώ που χρειάζονται, ενώ μίλησε και για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ακρογιάλι, για το οποίο δήλωσε ικανοποιημένος, τονίζοντας ότι με τη βοήθεια και του καιρού οι εργασίες γίνονται με καλούς ρυθμούς. Το έργο στο Ακρογιάλι έχει κόστος 4.800.000 ευρώ, ενώ έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται να ξεκινήσει ανάλογο έργο στη Μικρή Μαντίνεια, με 1.300.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος κ. Γιαννημάρας ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη και την Περιφέρεια για την προώθηση του έργου, για το οποίο τόνισε ότι η δημοτική του αρχή έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια.
Στ.Μ.