Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012 22:48

Γη και ύδωρ προσφέρει η Περιφέρεια στους μεγαλοεργολάβους για τα σκουπίδια

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟ
Σειρά χαριστικών ρυθμίσεων προς τους μεγαλοεργολάβους που θα αναλάβουν τη διαχείριση των σκουπιδιών, όπως το χάρισμα του Φ.Π.Α. (!), έχει ζητήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Task Force, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας ότι διαθέτει και το σχετικό «άκρως αποκαλυπτικό» έγγραφο…

Σε ανακοίνωση του Θανάση Πετράκου, με αφορμή και τις σχετικές πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι ο βουλευτής και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να εμποδίσουν την Περιφέρεια να δώσει λύση στο πρόβλημα εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα, τονίζονται τα εξής ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα:
«Επειδή στο παραλήρημά του είπε πολλά ο κ. Τατούλης για τη «μαφία» των σκουπιδιών, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους πολίτες της Πελοποννήσου πόσο «φροντίζει» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που προτίθενται να αναλάβουν το έργο της δήθεν ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο προχωράει με διαδικασίες που δεν οδηγούν πουθενά. Για το λόγο αυτό πρότεινε στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην ομάδα Task Force του κ. Ράιχενμπαχ να «νομιμοποιήσουν» την παραβίαση της νομοθεσίας και την κατάργηση της οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας των Δήμων προκειμένου οι εκλεκτοί του κ. Φούχτελ, επιστήθιου φίλου του κ. Τατούλη, να «γλεντήσουν» το φιλέτο.
Το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας είναι  ΑΚΡΩΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚO  ΓΙΑ  ΤΗN  ΠΡΟΘΕΣΗ  ΤΟΥ  κ.  ΤΑΤΟΥΛΗ  ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ  ΤΗΝ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ  ΣΕ  ΕΙΔΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΖΩΝΗ  ΠΡΟΣ  ΜΕΓΑΛΗ  ΧΑΡΑ  ΤΩΝ  ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ  ΚΑΙ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΤΩΝ  ΕΚΛΕΚΤΩΝ  ΤΟΥ  κ.  ΦΟΥΧΤΕΛ.  Στο έγγραφο αυτό που έστειλε στους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του Ράιχενμπαχ για την ατζέντα της συζήτησης που έγινε στις 30 Νοέμβρη 2012 πρότεινε τα εξής πρωτοφανή:

  1. Περιβαλλοντική εξαίρεση!!!
  2. Θέματα Φ.Π.Α. (Δηλ. να χαριστεί στους μεγαλοεργολάβους ο Φ.Π.Α.)
  3. Δυνατότητα εμπροστοβαρών πληρωμών (Άλλο ένα μεγάλο δώρο στους μεγαλοεργολάβους)
  4. Ρυθμίσεις για την διοικητική παύση λειτουργίας μη συμβατών με το έργο εγκαταστάσεων (Δηλ. να απαγορευθεί σε κάποιους Δήμους να έχουν π.χ. μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης διαλογής στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.α. με σκοπό να πηγαίνουν όλα τα απορρίμματα στην μονάδα του ΣΔΙΤ για καύση).
  5. Ρυθμίσεις για την έγκαιρη μεταφορά πόρων από τα ανταποδοτικά τέλη στην αναθέτουσα αρχή!!!

Όσον αφορά τα 250.000 € της μείωσης της αμοιβής του συμβούλου και το 1,7 εκ. € της μείωσης του ποσού που θα έδινε ο κ. Τατούλης για την προεκλογική του εκστρατεία χρηματοδοτώντας φιλικά του ΜΜΕ για δήθεν ευαισθητοποίηση, ενημερώνουμε τους πολίτες αλλά και τα διάφορα «τρωκτικά» ότι το Υπουργείο και η διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ αποκατέστησαν μετά την παρέμβασή μας την νομιμότητα η οποία είχε παραβιαστεί. Η νομοθεσία ορίζει σαφώς ότι οι δαπάνες για ενημέρωση-διαφήμιση δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 0,5% του προϋπολογισμού του έργου. Το ποσό των 153.000€ που απέμειναν είναι ακριβώς το 0,5% του προϋπολογισμού. Θέλει δηλ. ο κ. Τατούλης και οι φίλοι του να παρανομεί το Υπουργείο;
Τέλος σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη ότι ο Κρεμλής θα παρέμβει για να ξαναπάρει το κονδύλι του 1,7 εκ. € τον συμβουλεύουμε να μην συνεχίσει να παραπλανεί και να λέει ψέματα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να μην τους καλεί να παρέμβουν για να παραβιαστεί η νομοθεσία γιατί θα τον πάρουν σύντομα χαμπάρι ότι τους λέει ψέματα και τους παραπλανεί και τότε θα ψάχνει να κρυφτεί και δεν θα βρίσκει τόπο.

ΥΓ. ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ 69 Χ.Α.Δ.Α. ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚ. € ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 82 ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 20,5 ΕΚ. €; (Το ερώτημα αυτό ως «γέφυρα» για την συνέχεια…)».