Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 16:41

«Τερτίπι» το πάγωμα της σύμβασης για την Ολυμπία Οδό, λέει ο Παναγιώτης Αλευράς

Παναγιώτης Αλευράς και Παναγιώτης Νίκας Παναγιώτης Αλευράς και Παναγιώτης Νίκας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

«ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
«Επικοινωνιακό τερτίπι» χαρακτήρισε το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, το δήθεν «πάγωμα» της Ολυμπίας Οδού, που θα σταματήσει στην Πάτρα. Αντίθετα, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, έκρινε ως «πολύ θετική» την ανακοίνωση του υπουργού, καθώς θεωρεί ότι το «πάγωμα» είναι οπωσδήποτε καλύτερο από το «κούρεμα» του δρόμου…

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, δεν θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή το «κούρεμα» του δρόμου, ώστε να σταματήσει στην Πάτρα, αντί να φτάσει μέχρι την Τσακώνα. Σημειώνεται ότι πρόσφατα κατά του «κουρέματος» τοποθετήθηκαν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Τόνισε λοιπόν ο κ. Αλευράς ότι το «πάγωμα» του δρόμου, όσον αφορά το τμήμα από Πάτρα μέχρι Τσακώνα, αποτελεί «επικοινωνιακό τερπίπι» και «ελιγμό», που ουσιαστικά κρύβει το «κούρεμα» του έργου.
Επιπλέον ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στα διόδια της Ολυμπίας Οδού, υπογραμμίζοντας ότι οι χρήστες του δρόμου δεν μπορεί να πληρώνουν για να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Τσακώνα αλλά αυτός να φτάσει μέχρι την Πάτρα!
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστήριξε ότι η ανακοίνωση του υπουργού είναι «πολύ θετική», γιατί «κρατιέται ο δρόμος ζωντανός». Ο κ. Νίκας τόνισε ότι εάν πήγαινε τώρα στη Βουλή πρόταση του υπουργείου για το «κούρεμα» του δρόμου, θα ήταν «τραγωδία» για το έργο, ενώ αντίθετα το «πάγωμα» του θέματος δίνει τη δυνατότητα να μελετηθεί καλύτερα το ζήτημα και να οργανωθούν οι φορείς για να διεκδικήσουν τη συνέχιση του έργου.
Πάντως ο κ. Αλευράς απεύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων, προκειμένου να συμμετέχουν το Σάββατο στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα. Υποστήριξε ότι τη σύσκεψη έχουν οργανώσει οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Στη σύσκεψη επανέλαβε ότι θα συμμετέχει και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Στ.Μ.