Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 08:30

Ο Πέτρος Τατούλης υποστηρίζει ότι ο περιφερειάρχης “μοιράζει” πληρωμένες καταχωρήσεις σε κανάλια ανάλογα με το “λιβάνισμα”

Με διαφορετικούς όρους και με διαφορετικές τιμές κατένειμε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Πελοποννήσου, διαφημιστικό σποτ για τους εμβολιασμούς, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, “Νέα Πελοπόννησος”. “Με πρόσχημα την καθυστερημένη …ευαισθησία του (η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προτελευταία σε εμβολιασμούς) ο κ.Περιφερειάρχης σκέφτηκε για ακόμη μία φορά «κουτοπόνηρα» σε ό,τι αφορά το μοίρασμα του ποσού που διαθέτει για την παραγωγή και επικοινωνία του σποτ της διαφημιστικής καμπάνιας σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού (62.080€). Η κατανομή του ποσού έγινε ανάλογα με τα «λιβανίσματα» που δέχεται από κάθε μέσο ενημέρωσης” υποστηρίζει η παράταξη του Πέτρου Τατούλη. 

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι τηλεοπτικός σταθμός, που κατονομάζεται, θα λάβει ποσό 5.000 ευρώ για τη προβολή του σποτ, ενώ εταιρία συγγενικού προσώπου του ιδιοκτήτη του σταθμού θα λάβει επίσης 5.000 ευρώ για την παραγωγή του σποτ. Αντίθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, “στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν «λιβανίζουν» το ποσό μειώνεται στα 2.000€ αλλά και σε 1.000€ και μάλιστα για μεγαλύτερο αριθμό προβολών και για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα”.

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη σημειώνει επίσης ότι “φυσικά την ίδια τακτική και την ίδια ανισοκατανομή τηρεί ο κ.Νίκας σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν χρηματοδοτήσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως τις χρηματοδοτήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020», της προώθησης τηλεοπτικού μηνύματος με θέμα «1821-2021-Μοριάς Τόπος Ηρώων», τη μαγνητοσκόπηση των συνεδριάσεων Περιφερειακών Συμβουλίων, την εκδήλωση διαβούλευσης της ΚΑΠ, το άνοιγμα τουρισμού κτλ.

Η απάντηση του κ.Νίκα στο ερώτημα που θέτουμε, ποια είναι τα κριτήρια επιλογής για την κατανομή των ποσών και για ποιο λόγο η απόφαση δεν λαμβάνεται από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή, είναι: «Εγώ είμαι Περιφερειάρχης… και κάνω ότι μου αρέσει»”.

Στην ανακοίνωση της “Νέας Πελοποννήσου” γίνεται ακόμη αναφορά σε πρόστιμο που φέρεται να έχει αποφασίσει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εις βάρος του τηλεοπτικού σταθμού για μετάδοση μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Τέλος η παράταξη του Πέτρου Τατούλη σημειώνει: “Οφείλουμε εφόσον δεν το έκανε ο κ.Νίκας να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πελοποννήσου ότι η συμμετοχή της κας. Γιούλικας Σκαφιδά στο σποτ είναι αφιλοκερδώς, κάτι για το οποίο την ευχαριστούμε δημόσια”.