Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 16:27

Μικρά από την Kalamata Journal: “Και εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι”!...

“Ορεξάτοι”, όπως και αναμενόταν, μπήκαν στην “αρένα” του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο σχεδόν συνεδρίασε και πάλι δια ζώσης, περιφερειακοί σύμβουλοι και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Σώματος,  Μανώλης Σκαντζός, που άλλη μια φορά δεν λειτούργησε σαν πρόεδρος αλλά σαν “επιθετικός” της περιφερειακής αρχής απέναντι σε συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Η ατμόσφαιρα δυναμιτίστηκε έντονα όταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε από το βήμα: “...κοντός ψαλμός αλληλούια γιατί για κάποιους έχουν αρχίσει να ασχολούνται οι οικονομικοί εισαγγελείς”. Ο περιφερειάρχης δεν διευκρίνισε ποιους αφορούσε η παρατήρησή του, το λογικό όμως είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς να ασχολούνται με κάποιους που έχουν ασκήσει διοίκηση. 

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της Ντίνας Νικολάκου και του Βαγγέλη Γιαννακούρα (Αρκαδία). Προηγουμένως η Ντίνα Νικολάκου -και όχι μόνο- είχε τοποθετηθεί κάνοντας επισημάνσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η περιφερειακή αρχή τα οικονομικά καθώς και για τις απευθείας αναθέσεις, χωρίς πάντως να πει ότι υπάρχει παρανομία. 

Την ατάκα της βραδιάς είπε όμως η ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος από τη Λακωνία, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία, σχολιάζοντας τις συνεχείς και σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρεμβάσεις του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, ότι η περιφερειακή αρχή στηρίζει την κυβέρνηση, είπε: “Και εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι!”. 

Είχε προηγηθεί μια επερώτηση της Αντωνίας Μπούζα, σχετικά με τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων είναι ο Γιώργος Οικονόμου, συνεργάτης πια του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, ενώ είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη. 

Η απάντηση του περιφερειάρχη κ. Νίκα ήταν ότι “ο κ. Οικονόμου είναι μαζί μας γιατί είμαστε στην ίδια παράταξη. Είμαστε ταυτισμένοι ιδεολογικά. Ούτε υπονομεύουμε ούτε υβρίζουμε την κυβέρνηση. Προφανώς στηρίζουμε την κυβέρνηση, έχουμε ταύτιση ιδεολογική με τον κ. Οικονόμου”. 

Ο  Γιώργος Δέδες, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας είπε για τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, ότι στηρίζει άκριτα τις κυβερνητικές επιλογές. Ο περιφερειάρχης απάντησε ότι ποτέ δεν έχει αρνηθεί την ιδεολογική του άποψη, επέμεινε ότι δεν αποδέχεται να εξαπολύονται μύδροι, όπως είπε χαρακτηριστικά, κατά της κυβέρνησης μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε όμως ότι έχει δώσει και αγώνες και έχει συγκρουστεί με στελέχη της κυβέρνησης για κάποια θέματα, όπως την αναγκαιότητα λειτουργίας νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό στην Τρίπολη ή τη διασύνδεση όλων των πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου. 

Μετά από αυτά ήρθε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία έχει εκλεγεί με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε και σχολίασε: “Υπάρχει μια λαϊκή ρήση που λέει «και εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι». Και εμείς είμαστε με την κυβέρνηση αλλά δεν κάνουμε έτσι. Οι πολίτες μας τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση. Ειδικά εμάς που ανήκουμε σε αυτή την παράταξη και περιμένουν οι πολίτες περισσότερα από εμάς, αφού η κυβέρνηση είναι θετικά διακείμενη απέναντί μας”. 

Στ.Μ.