Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 18:31

Καταγγέλλει συμπαιγνία Τατούλη - Δράκου για αποκλεισμό και κάλυψη «τυχόν ανομιών»

Καταγγέλλει συμπαιγνία Τατούλη - Δράκου για αποκλεισμό και κάλυψη «τυχόν ανομιών»

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ
Τις παρατάξεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Δράκου καταγγέλλει ο Νίκος Πατσαρίνος, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», για αποκλεισμό των ελασσόνων μειοψηφιών από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας…

Ο Νίκος Πατσαρίνος αναρωτιέται μήπως ο αποκλεισμός από την Οικονομική Επιτροπή αποσκοπεί στην κάλυψη «τυχόν ανομιών», ενώ υποστηρίζει ότι οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου απέκλεισαν τις ελάσσονες μειοψηφίες, ώστε να εφαρμόσουν ανενόχλητες τις μνημονιακές πολιτικές τους.
Αναλυτικά η καταγγελία του Νίκου Πατσαρίνου:
«Κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής, που διαχειρίζεται καθημερινά τους πόρους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ζήσαμε το πώς αντιλαμβάνονται οι δύο μεγάλες μνημονιακές παρατάξεις, σ’ αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, τη δημοκρατία και την αντιπροσωπευτικότητα.
Οι παρατάξεις των κ.κ. Τατούλη και Δράκου, σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο, απέκλεισαν από τακτικά μέλη της Επιτροπής τις δύο μικρότερες παρατάξεις που κινούνται ιδεολογικά στο χώρο της αριστεράς.
Καταγγέλλουμε τη στάση τους αυτή γιατί:
Χωρίς να συζητήσουν με τις ελάσσονες μειοψηφίες, όπως θέλει η φιλοσοφία του νόμου (μιας και αναφέρεται στο σύνολο της μειοψηφίας), αποφάσισαν να τις αποκλείσουν από τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής.
Αξιοποίησαν τα μέγιστα τις πλειοψηφικές διατάξεις που ισχύουν στην Καλλικρατική νομοθεσία ξεκαθαρίζοντας τις «δημοκρατικές» διαθέσεις τους και εξαφανίζοντας την παρουσία μας από ευαίσθητα όργανα.
Σε μια περίοδο που η κοινωνία ζητά χρηστή διοίκηση και εξαντλητικό έλεγχο για τους πόρους του Δημοσίου μας έδειξαν πώς αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή στη διαχείριση των πόρων, βγάζοντας έξω τους «ενοχλητικούς». Μήπως θέλουν να καλύψουν τυχόν ανομίες τους;
Ενώ «κόβονται» τώρα για την απλή αναλογική στην πολιτική ζωή του τόπου, στα αυτοδιοικητικά όργανα της Περιφέρειας, στέλνουν δείγματα των πραγματικών τους διαθέσεων με αποκλεισμό των διαφορετικών απόψεων.
Απέναντι στις αντιδράσεις μας αλληλοϋποστηρίχτηκαν πολιτικά, θυμίζοντάς μας ότι εφαρμόζουν ό,τι λένε οι νόμοι. Κατά τα άλλα θέλουν να αυτοδιαφημίζονται για «αυτοδιοικητικοί» με ανεξάρτητες πρωτοβουλίες από τους υφιστάμενους κομματικούς σχηματισμούς.
Κόντρα στα ζητήματα της δημοκρατίας, της συμμετοχής, της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας, μας υπενθύμισαν ότι για να υλοποιηθούν οι μνημονιακές κατευθύνσεις, οι δυνάμεις της αριστεράς δεν χωράνε, όταν αυτοί αποφασίζουν, ούτε στα όργανα της αυτοδιοίκησης».