Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 10:42

Νεοδημοκράτες “τσαλαβούτες” στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

“Τσαλαβούτες” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τα στελέχη και τα μέλη του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, αν και ο ίδιος τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε κομματικό στέλεχος, τα οποία στο Περιφερειακό Συμβούλιο αντιτάσσονται στις κυβερνητικές επιλογές…

“Είναι καλό να λέμε ποιοι είμαστε ιδεολογικά και να μην τα μπερδεύομε. Εγώ τρελαίνομαι όταν βλέπω μια απόφαση η οποία τα ρίχνει με ακραίο τρόπο στην κυβέρνηση σε ιδεολογικό επίπεδο και βλέπω κάποιους οι οποίοι παριστάνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη, ξέρεις είναι ο τσαλαβούτας γνωστός, να συντάσσονται πίσω από υβριστικές ανακοινώσεις ή αιτιολογήσεις για την κυβέρνηση” είπε συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης κ. Νίκας και συνέχισε: “...και ξέρετε, το κάνει αυτό ένας πρώην βουλευτής ή υποψήφιος βουλευτής ή κάποιο κομματικό στέλεχος. Εγώ δεν έχω υπάρξει κομματικό στέλεχος ούτε υποψήφιος βουλευτής αλλά δεν είμαι ανακόλουθος σε αυτά τα οποία λέγω”. 

Αφορμή για τον χαρακτηρισμό αυτό έδωσε στον περιφερειάρχη, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η στήριξη πρότασης απόφασης, που συνέταξαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, από περιφερειακούς συμβούλους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν είναι στην παράταξη του περιφερειάρχη. Η πρόταση αυτή μειοψήφισε τελικά στη σχετική ψηφοφορία, όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση του περιφερειάρχη, υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά καταδίκασαν τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, με τις οποίες ο ρόλος των συλλογικών οργάνων έχει υποβαθμιστεί σχεδόν πλήρως ή πλήρως για θέματα προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος. 

Ο περιφερειάρχης απάντησε ότι δεν δέχεται να υβρίζεται η κυβέρνηση, η οποία τόνισε ότι οι αλλαγές που έκανε είναι οι αλλαγές που ζητούσε η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειαρχών και δημάρχων προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση. Είπε συγκεκριμένα: “Και τι δεν έχω ακούσει στα χρόνια που ασχολούμαι…. Εμείς μιλάμε καθαρά αγαπητοί συνάδελφοι για το ποιοι είμαστε, που ταυτιζόμαστε και που διαφωνούμε. Και μας έχετε δει πολλές φορές σε θέματα τα οποία δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο να διαφοροποιούμαστε από την κυβέρνηση. Ακούστε, δεν ανεχόμαστε να υβρίζετε την κυβέρνηση. Δεν το ανεχόμαστε και μάλιστα με ακραίες εκφράσεις ότι η κυβέρνηση κάνει ενέργειες οι οποίες αποτελούν προοίμιο φασισμού, αυτό ειπώθηκε. Γιατί η κυβέρνηση θέλησε να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση, γιατί η κυβέρνηση δέχτηκε τις απόψεις 13 περιφερειαρχών για το πως θα λειτουργήσουμε σε συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου, γιατί η κυβέρνηση δέχτηκε για την τροποποίηση του νόμου τις εισηγήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων, γιατί δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν. Ε αυτή η κυβέρνηση, η οποία διαλέγεται, συζητεί, καλεί τους περιφερειάρχες στο Μαξίμου, τους δημάρχους, αυτή η κυβέρνηση ενεργεί με τρόπο που αποτελεί προοίμιο φασισμού, επειδή δεν έπρεπε να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση, επειδή δεν έπρεπε να υπάρχουν τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια”. 

Στ.Μ.