Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 02:59

Αντεισαγγελέας, Ασφάλεια και ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις που αγοράζουν μέταλλα

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Συνεργεία αποτελούμενα από αντεισαγγελέα, αστυνομικούς της Ασφάλειας, υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έχουν ξεκινήσει τη διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις που αγοράζουν από τρίτους μέταλλα. Σκοπός είναι να…

…εξιχνιαστεί ποιες από αυτές τις επιχειρήσεις παραλαμβάνουν κλεμμένα μέταλλα, εάν βέβαια συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εφόσον εξακριβωθεί ότι επιχειρήσεις παίρνουν τα κλεμμένα μέταλλα, τότε θα ληφθούν εις βάρος τους τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος και θα επιτευχθεί ο απώτερος στόχος αυτής της επιχείρησης, που είναι η αποτροπή της διακίνησης κλεμμένων μετάλλων και κατά συνέπεια των κλοπών που μαστίζουν ιδιαίτερα την ύπαιθρο της Μεσσηνίας.
Φαίνεται όμως ότι οι έλεγχοι γίνονται με αργούς ρυθμούς. Ενώ ξεκίνησαν πριν από ενάμιση μήνα περίπου, μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί μόνο οι δύο από τις πέντε επιχειρήσεις που αγοράζουν μέταλλα.
Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, δήλωσε χθες ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία ζήτησε εισαγγελική παραγγελία για την πραγματοποίηση τους, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε ο εισαγγελέας.
Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, το ΣΔΟΕ και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. θα συντάξουν πορίσματα με τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν και με τις διαπιστώσεις τους, τα οποία θα υποβάλουν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Στ.Μ.