Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 18:42

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακάλεσαν τη στήριξή τους στον Λάμπρο Μπούκλη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακάλεσαν τη στήριξή τους στον Λάμπρο Μπούκλη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαζύγιο πήραν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον Λάμπρο Μπούκλη, τον περιφερειακό σύμβουλο τον οποίο στήριξαν ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις εκλογές του 2010. Η «πολιτική κουλτούρα» του Λάμπρου Μπούκλη δεν εκφράζει τους…

…Οικολόγους Πράσινους, σημειώνεται στην απόφαση του κόμματος.
Από την έναρξη κιόλας της θητείας του, ο Λάμπρος Μπούκλης είχε τόσο φιλική τοποθέτηση απέναντι στην περιφερειακή αρχή, ώστε απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα των λιγνιτωρυχείων στην Κορώνη, ενώ και για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων η άποψή του είναι επίσης ασαφής.
«Η Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου (ΟΠΠ) αίρει την πολιτική υποστήριξή της προς τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη, τον οποίο είχε υποστηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη της Περιφερειακής Κίνησης «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά» στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
Στην απόφασή μας αυτή οδηγηθήκαμε λόγω:
α) έλλειψης οικολογικού πολιτικού κριτηρίου εκ μέρους του περιφερειακού συμβούλου
β) σοβαρών πολιτικών διαφωνιών, που προέκυψαν τη διετία που πέρασε, τόσο σε ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και σε ζητήματα πολιτικής κουλτούρας.
Θεωρούμε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ως προνομιακό χώρο για την πολιτική οικολογία και ως εκ τούτου δεν έχουμε σταματήσει ως ΟΠΠ να παράγουμε πράσινη πολιτική στην Πελοπόννησο, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες πολιτών. Αξιολογώντας με κριτικό πνεύμα τις ως τώρα εμπειρίες μας ξεκινάμε από την παραπάνω αφετηρία για να οικοδομήσουμε έναν ουσιαστικό πολιτικό οικολογικό λόγο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εν μέσω κοσμογονικών οικονομικών - κοινωνικών - οικολογικών και πολιτικών αλλαγών στη χώρα μας, στην ΕΕ, αλλά και παγκόσμια, και εν όψει των επερχόμενων εκλογών (σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο, καθώς και σε εκείνο της ΕΕ) θα επιδιώξουμε ως ΟΠΠ, να αποσαφηνίσουμε σύντομα το «Που πάμε, με πιο προγραμματικό περιεχόμενο, με πιο οργανωτικό πλαίσιο/με ποιον φορέα» στο επίπεδο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου, διαμορφώνοντας ένα ευδιάκριτο και πειστικό πολιτικό οικολογικό στίγμα για τους συμπολίτες μας».