Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 10:08

Αύριο για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, την άλλη Δευτέρα για την νέα αντιδημοκρατική διάταξη

Αύριο για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, την άλλη Δευτέρα για την νέα αντιδημοκρατική διάταξη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Αύριο, Δευτέρα, θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα που έχουν αιτηθεί παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις σχετικά με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιτρέπει μόνο στους παραγωγούς της Μεσσηνίας να χρησιμοποιούν την ένδειξη “Καλαμάτα”, έχει δημιουργηθεί έντονη ανησυχία στους παραγωγούς της Λακωνίας, οι οποίοι μάλιστα παράγουν πολλαπλάσια ποσότητα, για το τι θα γίνει το δικό τους προϊόν…

Την άλλη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, θα συνεδριάσει ξανά το Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτή τη φορά για να συζητηθεί το θέμα που επίσης έχουν αιτηθεί παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σχετικά με το σχέδιο νόμου που αφαιρεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέτουν για συζήτηση πριν από την ημερήσια διάταξη θέματα που κρίνουν ότι είναι σοβαρά.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο αίτημά τους για τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα τονίζουν μεταξύ άλλων προς τον πρόεδρο του Σώματος, Γιάννη Μαλτέζο και τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα: “Γνωρίζετε ότι η Κυβέρνηση με το άρθρο 42 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσίευσε επισήμως σε δημόσια διαβούλευση, διαγράφει από την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα που είχαν οι Επικεφαλής Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερησίας διάταξης επικαλούμενη λόγους «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου»!

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης να επιβάλει δια Νόμου «σιωπητήριο» στις   Παρατάξεις, και στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια με την επίκληση μάλιστα λόγων «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του  Συμβουλίου» αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία. Από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα,  η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θεσμοθέτησαν πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διατάξεις  με τις οποίες αλλοίωσαν  πραξικοπηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών και υποβάθμισαν  εντελώς  τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια αφού μετέφεραν όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές στις οποίες πραξικοπηματικά έδωσαν στις παρατάξεις των Δημάρχων και Περιφερειαρχών το 67%  !!!   Σήμερα είναι ακόμη πιο  προκλητική αυτή η  νέα αντιδημοκρατική μεθόδευση   διότι   όλες   οι προηγούμενες αντιδημοκρατικές διατάξεις της Κυβέρνησης καταπίπτουν ως αντισυνταγματικές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παρόλα αυτά  η κυβέρνηση συνεχίζει τα  αντιδημοκρατικά νομοθετήματα”.