Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 20:39

Προστασία του λιμανιού της Κορώνης και της παραλίας του Αγίου Ανδρέα

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΡΤΙΑ
Η προστασία του λιμανιού της Κορώνης, η διαμόρφωση αλιευτικού καταφυγίου στο Μουρτιά της Ανάληψης και η αντιδιαβρωτική προστασία της παραλίας του Αγίου Ανδρέα. Αυτά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε…

…σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με την Αναπτυξιακή Εταιρία και με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης, πρόκειται να συνάψουν προγραμματικές συμβάσεις, οι οποίες θα τους δεσμεύουν για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας, «τα έργα είναι ενταγμένα σε προγράμματα της Π.Ε. Μεσσηνίας και θα υλοποιηθούν με προγραμματικές συμβάσεις των συμμετεχόντων φορέων και της Αναπτυξιακής Α.Ε. στο μέγεθος που αφορά την Π.Ε. Μεσσηνίας. Υπάρχει η δέσμευση συμμετοχής των ενδιαφερομένων δήμων στο αναλογούν ποσό για την ολοκλήρωση οριστικών μελετών των αναφερομένων έργων».
Τονίζεται επίσης ότι το έργο «Μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας Πεταλιδίου και Νέας Κορώνης» θα συζητηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Παναγιώτη Αλευρά ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, Γιάννης Αργυράκης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Πελαγία Λευτάκη, η μελετήτρια των έργων στο λιμάνι της Κορώνης Μαριλένα Φράγκου, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Γιαννακέας κ.ά.