Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 13:28

Ξεκινάει το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Μικράς Μαντίνειας

Ξεκινάει το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Μικράς Μαντίνειας

ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!
Έφτασαν στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας τα πλωτά και άλλα μέσα και από αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντιδιαβρωτική προστασία της ακτής…

Είναι έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας. Η περιοχή το περίμενε πολλά χρόνια και ήδη έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, αφού η θάλασσα έχει «φάει» ένα μεγάλο κομμάτι της ακτής και έχει ξεριζώσει μεγάλα πεύκα.
Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος για τα νέα έργα αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημόπουλος, στη θαλάσσια περιοχή, από το ηρώο μέχρι την ακτή όπου βρίσκονται τα καταστήματα θα κατασκευαστούν ένας πρόβολος (βόρεια) και ένας κυματοθραύστης (νότια), ενώ ανάμεσά τους θα κατασκευαστούν έξι «πόδια», χαμηλού ύψους. Ανάμεσα στα πόδια θα τοποθετηθεί υλικό ώστε να δημιουργηθεί παραλία, βάθους 30 μέτρων περίπου.
Ο αντιδήμαρχος κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι οι έλεγχοι των υλικών έχουν ήδη γίνει, οπότε δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν διακοπές εργασιών όπως στο έργο του Ακρογιαλίου. Σημειώνεται ότι και γι’ αυτό το έργο οι μεγάλοι ογκόλιθοι θα αλιευθούν από τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Βενέτικο.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται 1.395.378 ευρώ, ενώ ανάδοχος είναι ο Ιωάννης Βασιλικός, που έχει δώσει έκπτωση ύψους 28%. Σημειώνεται ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι μεγάλο, έχει διάρκεια 24 μηνών!
Στ.Μ.