Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 20:30

Αντιδράσεις στον Ταΰγετο για τα τσιμεντένια τοιχία ασφαλείας στη θέση των πέτρινων

Αντιδράσεις στον Ταΰγετο για τα τσιμεντένια τοιχία ασφαλείας στη θέση των πέτρινων

"ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ"
Αντί να αποκατασταθούν τα πανέμορφα πέτρινα τοιχία ασφαλείας στο δρόμο του Ταϋγέτου, στη θέση τους κατασκευάζονται τσιμεντένια! Η παρέμβαση αυτή, που υποβαθμίζει το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, έχει προκαλέσει αντιδράσεις…

Τα τοιχία ασφαλείας έχουν γκρεμιστεί σε διάφορα σημεία, από αυτοκίνητα που ξέφυγαν από την πορεία τους. Με εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας, στα συγκεκριμένα σημεία φτιάχνονται τσιμεντένια τοιχία, στο πλαίσιο εργολαβίας για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου του Νομού.
Κάτοικοι των χωριών του Ταϋγέτου ζητούν να ξαναχτιστούν με πέτρα τα τοιχία που έχουν γκρεμιστεί, τονίζοντας μάλιστα ότι στην περιοχή υπάρχει άφθονη πέτρα και το κόστος είναι μικρότερο σε σχέση με την παρέμβαση που γίνεται τώρα.
Ωστόσο, από την Περιφερειακή Ενότητα τονίζουν ότι το κόστος δεν είναι μικρότερο και πως σε αυτή τη φάση φτιάχνονται τσιμεντένια τοιχία και σε επόμενη φάση, όταν βρεθούν χρήματα, αυτά θα ντυθούν με πέτρες.
Υπογραμμίζεται επίσης, από την Π.Ε., ότι προέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, κάτι που εξασφαλίζεται με τα τσιμεντένια τοιχία, γιατί δεν γκρεμίζονται όπως τα πέτρινα σε περίπτωση που φύγει από την πορεία του ένα αυτοκίνητο.
Στ.Μ.