Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 18:17

Υποσχέσεις 40 εκατομμυρίων ευρώ από τον Πέτρο Τατούλη για το Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη

ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΗ-ΕΥΑ
Τη ρητή υπόσχεση ότι μέχρι το τέλος Απρίλη θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Μεσσήνης-Εύας και εντός των επόμενων δύο μηνών θα ενταχθεί και το τμήμα Εύας-Λάμπαινας-Βαλύρας-Αρχαίας Μεσσήνης, συμπεριλαμβανομένης της υπογειοποίησης της Αρκαδικής Πύλης, συνολικού προϋπολογισμού…

(φωτογραφίες)

…περίπου 40.000.000 ευρώ, έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Από το μεσημέρι περιοδεύει, συνοδεία του δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου και των αντιπεριφερειαρχών του, Ντίνας Νικολάκου και Παναγιώτη Αλευρά, στα έργα του Δήμου Μεσσήνης που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε και πάλι ότι ο δρόμος Μεσσήνης-Εύας-Λάμπαινας-Βαλύρας-Αρχαίας Μεσσήνης αποτελεί «έργο σημαία» για την Περιφέρεια, γιατί θα διαδραματίσει καθοριστικό αναπτυξιακό ρόλο όχι μόνο για το Δήμο Μεσσήνης ή την Καλαμάτα αλλά και ολόκληρη τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.
Το ίδιο υπογράμμισε και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, που ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη.
Το τμήμα Μεσσήνης-Εύας, ένας δρόμος καρμανιόλα, έχει μήκος 5,7 χιλιομέτρων, ενώ ο προϋπολογισμός για τη βελτίωσή του ανέρχεται στα 6.700.000 ευρώ. Θα γίνουν απαλλοτριώσεις ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, θα μπει φωτισμός όπου κρίνεται απαραίτητο, θα κατασκευαστούν υπόγεια δίκτυα για τα όμβρια κ.λπ. Γενικά ο δρόμος θα έχει τα χαρακτηριστικά της παράκαμψης της Εύας.
Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι άμεσα θα προχωρούσε η ένταξη στο ΕΣΠΑ και των υπόλοιπων τμημάτων, δηλαδή του Εύα-Λάμπαινα-Βαλύρα-Αρχαία Μεσσήνη (υπογειοποίηση Αρκαδικής Πύλης), ωστόσο είπε ότι αυτό δεν είναι ακόμη δυνατό εξαιτίας γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, για τις οποίες δεν ευθύνονται ούτε η Περιφέρεια ούτε και ο Δήμος Μεσσήνης. Όπως σημείωσε, η καθυστέρηση εντοπίζεται στον έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων, που γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και την Αρκαδική Πύλη, στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου εξέφρασε για άλλη μια φορά το θαυμασμό του για το συγκεκριμένο μνημείο ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί αυτή η πολιτισμική παρακαταθήκη, σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί και τη βάση του ελληνικού λαου για το ξεπέρασμα της κρίσης. Τόνισε λοιπόν ότι για την προστασία του μνημείου η Περιφέρεια έχει εργαστεί εντατικά ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες για την μετακίνηση και την υπογειοποίηση του δρόμου, που επιτέλους θα πάψει να διέρχεται από το μνημείο.
Στ.Μ.