Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 01:55

Συμπαράσταση στους δημοτικούς υπαλλήλους από τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Να ενωθούν οι εργαζόμενοι και όλες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν στοχοποιηθεί, με σκοπό την ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος. Αυτό ζητάει ο Σύλλογος Υπαλλήλων…

…Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που σε κείμενό του εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους δημοτικούς υπαλλήλους και τονίζει ότι όλος ο δημόσιος τομέας θα έχει την τύχη που επιφυλάσσεται για τους εργαζόμενους στους Δήμους και επιπλέον θα ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά.
Ο Σύλλογος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, μια κακής ποιότητας φαρσοκωμωδία που αφορά όχι μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά γενικότερα το μέλλον της δημόσιας διοίκησης.
Ο τρόπος που αποφασίζεται ποιες υπηρεσίες θα καταργηθούν, ποιοι εργαζόμενοι θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας αρχικά και μετά θα οδηγηθούν στην απόλυση, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης. Λειτουργεί υπό το καθεστώς της πίεσης με απώτερο σκοπό την απόλυση υπαλλήλων προκειμένου να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα. Η αριθμολαγνεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αναφέρονται σε ανθρώπους σαν να είναι στατιστικά στοιχεία, άψυχα νούμερα.
Η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενική αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών και κατόπιν σε ανακατανομή του προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Η συρρίκνωση του κράτους θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των κοινωνικών παροχών και σε κακής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας, στις επερχόμενες απολύσεις και την επονομαζόμενη κινητικότητα. Επιλέχθηκαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ , εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλοι, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης των δημοσίων αγαθών, όπως το νερό.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις κοινωνικές ομάδες να ενωθούν και να ανατρέψουν τις πολιτικές της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και του κοινωνικού κράτους».