Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 20:00

Προσωρινή παρέμβαση στο Δερβένι για να μην κοπεί η Εθνική Οδός

Προσωρινή παρέμβαση στο Δερβένι για να μην κοπεί η Εθνική Οδός

«ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ» ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
Προσωρινά και χωρίς να διασφαλίζεται ότι ο δρόμος θα παραμείνει στη θέση του, αποκαθίσταται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Εθνική Οδός στο Δερβένι.
Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, η κατάσταση είναι «πολύ ανησυχητική», γιατί ο δρόμος τις τελευταίες ημέρες έφυγε κατά 8 εκατοστά, όταν πέρυσι είχε φύγει μόνο κατά ένα εκατοστό!
Τόνισε, πάντως, ότι η Περιφέρεια έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πιεστεί η πολιτεία και να αποκαταστήσει το δρόμο, κάτι που συνεπάγεται κόστος ύψους 8.000.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια εγκατέστησε την απαιτούμενη σήμανση στο δρόμο και προχωράει στην επούλωση της ρωγμής που έχει σχηματιστεί, ώστε να μην περνάει νερό και επιτείνει το πρόβλημα. Όταν δε σταματήσουν οι βροχές, θα μπουν τσιμεντοπάσσαλοι στο έδαφος, ώστε να ανακόψουν τη μετακίνηση του δρόμου.
Για την οριστική λύση του προβλήματος, ο Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι υπάρχει μελέτη, που προβλέπει εργασίες ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σημείο, και άλλων επτά εκατομμυρίων για παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση και να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα, δεδομένου ότι ο δρόμος θα είναι απαραίτητος και μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου (τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα).
Στο πρόβλημα αναφέρθηκε το μεσημέρι και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας ότι η αποκατάσταση του δρόμου είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσθέτοντας όμως ότι η Περιφέρεια προφανώς και δεν διαθέτει το ποσό που απαιτείται και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την πολιτεία.
Στ.Μ.