Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 03:06

Γραφεία στην Τρίπολη και όχι εκεί που βολεύει τις μειοψηφίες, έδωσε η περιφερειακή αρχή

Γραφεία στην Τρίπολη και όχι εκεί που βολεύει τις μειοψηφίες, έδωσε η περιφερειακή αρχή

ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Εμποδίζονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, αφού δεν τους παρέχεται γραμματειακή υποστήριξη στην Περιφερειακή τους Ενότητα, όπου τους εξυπηρετεί, παρά μόνο στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.
Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Πουλοκέφαλο, επιστρέφει το γραφείο που διατέθηκε στην παράταξή του στην Τρίπολη, και ζητάει ένα στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι, ούτε πλούσιος είναι για να νοικιάσει σπίτι στην Αρκαδική πρωτεύουσα, ούτε έχει το προνόμιο να τον πηγαινοφέρνει υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Πετράκος σημειώνει προς τον πρόεδρο του Σώματος: «Μας ενημερώσατε ότι μετά από ένα χρόνο δίνετε γραφεία στις παρατάξεις στην Τρίπολη. Είχαμε τονίσει στην κοινή μας επερώτηση, και οι άλλες παρατάξεις, ότι το πνεύμα του νομοθέτη για τα γραφεία και τη γραμματειακή στήριξη είναι να υποστηρίζεται η λειτουργία των παρατάξεων και όχι να εξυπηρετείται η πλειοψηφία ή η εμμονή της πλειοψηφίας σε μια πρόταση, η οποία δεν μας εξυπηρετεί καθόλου. Θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι ευχαριστούμε, που μετά από ένα χρόνο από την ώρα που είχατε υποχρέωση, δεήσατε να εξυπηρετήσετε με γραφεία τις παρατάξεις.
Όμως, θέλουμε να τονίσουμε ότι, επειδή ούτε υψηλό μισθό έχουμε ούτε κρατικό αυτοκίνητο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, για να είμαστε κάθε μέρα στην Τρίπολη, η απόφασή σας αυτή δεν μας εξυπηρετεί καθόλου και συνεπώς δεν θέλουμε να υπάρχει ένα γραφείο, το οποίο θα είναι τις περισσότερες μέρες κλειστό, ενώ μπορεί να το χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία, γι’ αυτό σας το χαρίζουμε.
Επιμένουμε να μας δώσετε γραφείο και γραμματειακή στήριξη, υπάλληλο με παράλληλα καθήκοντα, στα γραφεία του διοικητηρίου της Καλαμάτας, ώστε να έχουμε ένα τηλέφωνο, έναν υπολογιστή και έναν υπάλληλο με παράλληλα καθήκοντα για λίγες ώρες την ημέρα.
Αν η πρότασή μας αυτή δεν γίνεται δεκτή, έστω και τώρα, το γραφείο που μας δίνετε στην Τρίπολη, χρησιμοποιήστε το για τη λειτουργία μιας υπηρεσίας».