Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 03:33

Γενικά ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από την καταπολέμηση των κουνουπιών

Γενικά ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από την καταπολέμηση των κουνουπιών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Ικανοποιητικά κρίθηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μεσσηνία. Η κατάσταση και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, υπό τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Πουλά, και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά…

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, καθώς και της Επιτροπής Παρακολούθησης, δηλαδή εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας, των Δήμων, του αναδόχου κ.ά.
Ο Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που αφορά τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και την ευχάριστη διαμονή των τουριστών στην περιοχή μας. Σημείωσε ότι η καταπολέμηση ξεκίνησε έγκαιρα, από τα τέλη Απρίλη, στις πλέον προβληματικές περιοχές, που είναι η Γιάλοβα, το Ασπρόχωμα και η Μεσσήνη. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα από φέτος έχει τριετή διάρκεια, κάτι που δίνει τη δυνατότητα ο ανάδοχος να επεμβαίνει για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τις άλλες εποχές πέραν της θερινής, δεδομένου ότι με την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί αυξημένοι πληθυσμοί κουνουπιών και το φθινόπωρο αλλά και την άνοιξη.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανέρχεται στα 814.000 ευρώ, ποσό που κατά 65% καλύπτεται από την Περιφέρεια, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα βάζουν οι Δήμοι.
Ο Ανδρέας Πουλάς σημείωσε ότι μέχρι τώρα τα προβλήματα είναι ελάχιστα και μάλιστα τόνισε ότι φέτος δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα ελονοσίας.
Στ.Μ.