Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 18:17

Σίγουρος ο αντιπεριφερειάρχης για τη λειτουργία του τρένου στο Νησιώτικο πανηγύρι

Σίγουρος ο αντιπεριφερειάρχης για τη λειτουργία του τρένου στο Νησιώτικο πανηγύρι

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Βέβαιη είναι, κατά τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στη γραμμή Καλαμάτας-Μεσσήνης, για το Νησιώτικο πανηγύρι, καθ’όλο το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη... Μελέτη βιωσιμότητας για τον προαστιακό και μελέτη κανονικοποίησης του δικτύου…

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, τον οποίο και ενημέρωσε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της γραμμής Καλαμάτας-Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του Νησιώτικου πανηγυριού, ώστε να εξυπηρετούνται οι προσκυνητές και οι καταναλωτές. Όπως είπε ο κ. Αλευράς, ο εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βλέπει θετικά το αίτημα και δεν δίστασε να προβλέψει ότι ο σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει σίγουρα.
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε το αίτημα για τη επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στο Νομό, στις γραμμές Καλαμάτα-Μεσσήνη και ΤΕΙ καθώς και Καλαμάτα-Διαβολίτσι-Κυπαρισσία. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ του απάντησε ότι πρέπει να εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας, προκειμένου να εκτιμηθεί εάν τα δρομολόγια αυτά θα καλύπτουν τα έξοδά τους ή αν θα χρειαστεί να μπουν στις λεγόμενες άγονες γραμμές.
Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο,  από τον οποίο ενημερώθηκε για τη μελέτη κανονικοποίησης της μετρικής γραμμής Πάτρας-Πύργου-Κυπαρισσίας-Καλαμάτας. Όπως επεσήμανε ο κ. Αλευράς, ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης έχει γίνει και μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται να βγει ο ανάδοχος μελετητής. Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 6,9 εκατ. ευρώ και χωρίζεται σε δύο μέρη,  το πρώτο θα αφορά το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Κατάκολο και το δεύτερο το κομμάτι από τον Αλφειό μέχρι την Κυπαρισσία και μετά την Καλαμάτα.
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου και ιδίως η κανονικοποίηση της γραμμής θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στη Μεσσηνία, η οποία ατενίζει πολύ θετικότερα το μέλλον τώρα που ολοκληρώθηκε ο αυτοκινήτοδρομος, που δρομολογείται η αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας και που υπάρχει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός για το τρένο.
Στ.Μ.