Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 21:52

Συντρίμμια το ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Πέτρος Τατούλης με τον Γιώργο Πουλοκέφαλο Ο Πέτρος Τατούλης με τον Γιώργο Πουλοκέφαλο

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
Θλιβερό θέαμα παρουσίασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ουσιαστικά διαλύθηκε…

Ύστερα από ένα καυγά, κυρίως μεταξύ των «πράσινων συντρόφων», ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, που έχει πάρει πολιτικό διαζύγιο από τον Πέτρο Τατούλη, εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι μέχρι την Παρασκευή θα παραιτηθεί, «με θορυβώδη τρόπο».
Μαζί με τον Γιώργο Πουλοκέφαλο, τον χωρισμό τους από τον Πέτρο Τατούλη έχουν αποφασίσει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, καθώς και ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς.
Την παραίτηση του Γιώργου Πουλοκέφαλου ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του Σώματος ο «πράσινος» αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που έχει παραιτηθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας πρέπει να παραιτηθεί και από το προεδρείο, διαφορετικά μπαίνει σε αμφισβήτηση η νομιμότητα των αποφάσεων του Σώματος.
Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος με κατηγορηματικό τρόπο, αρχικά, είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι δεν έχει παραιτηθεί από το υπάρχον σχήμα του Πέτρου Τατούλη αλλά από το σχήμα που θα κατέβει στις εκλογές του Μάη.
Ο πρόεδρος του Σώματος δέχτηκε άγρια επίθεση από διάφορους συμβούλους, όπως τη Ντίνα Νικολάκου και τον Γιάννη Αργυράκη, ενώ τον υπερασπίστηκαν ο Γιώργος Δέδες και ο Νίκος Γόντικας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Ο δε Γιώργος Πουλοκέφαλος μίλησε για «φασισμό Τατούλη», ενώ ο Πέτρος Τατούλης είπε για τον απερχόμενο πρόεδρο ότι με την αυταρχική και αντιδημοκρατική στάση του, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν προασπίζεται το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σε σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής σημειώνονται για το εξής θέμα: «Την παραίτησή του μέχρι την Παρασκευή δεσμεύτηκε να υποβάλει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη. Το ζήτημα της αντικατάστασης του προέδρου, έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλος επικαλούμενος το άρθρο 168 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα νόμιμης σύνθεσης θέτουν συνεπακολούθως και προβλήματα στην νομιμότητα των αποφάσεων του συλλογικού οργάνου. Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου μίλησε για προσπάθεια καρατόμησης, ενώ σημείωσε ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από την παρούσα παράταξη, αλλά από την μελλοντική, για να καταλήξει στο τέλος ότι θα παραιτηθεί έως την Παρασκευή, προκειμένου να ξανασυγκληθεί το περιφερειακό συμβούλιο και να συνεδριάσει με νόμιμη σύνθεση. Στο περιφερειακό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, παρά μόνο οι επερωτήσεις».