Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 20:17

Η απάντηση Νικολάκου στον Γόντικα για τα έργα εταιρειών συγγενών του περιφερειάρχη

Η απάντηση Νικολάκου στον Γόντικα για τα έργα εταιρειών συγγενών του περιφερειάρχη

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Θα μιλήσω αναλυτικά και αργά προκειμένου όποιος από εσάς θέλει να κρατήσει σημειώσεις να το πράξει, διότι άλλη φορά δεν πρόκειται να ξανααπαντήσουμε στο συγκεκριμένο θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο…

Κοιτάξτε, ο κ. Γόντικας εδώ και καιρό μας έχει συνηθίσει στον απολιτικό, αφυδατωμένο καταγγελτικό λόγο, ωστόσο τον τελευταίο καιρό φαίνεται να ακολουθεί πιστά το δόγμα του γερμανικού φασισμού, που λέει ότι «Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό». Εμείς του απαντούμε με ένα λενινιστικό, για να καταλάβει καλύτερα «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας».
Η πολιτική ύπαρξη του κ. Γόντικα έχει στοιχηθεί ολόκληρη πίσω από μεγάλα ψέματα. Επειδή όμως η κοινωνία δεν είναι η μάζα  που είχε στο μυαλό του ο Χίτλερ για να ποδηγετήσει, αυτό τον κάνει αδύναμο και εξού εξαιρετικά υποκριτή.
Ο κ. Γόντικας γνωρίζει την αλήθεια, πιστός όμως στις γκεμπελίστικες τακτικές, δημιουργεί καθημερινά μια προπαγάνδα λάσπης, προσπαθώντας να κρύψει την δική του αδυναμία να προτείνει κάτι πειστικό για την Πελοπόννησο και τους πολίτες που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον.
Ο κ. Γόντικας κατ αρχήν παραδέχεται μια μεγάλη αλήθεια, που κανένας μας εχθρός, και ας μου επιτραπεί η ορολογία εσωτερικός ή εξωτερικός, δεν μπορεί και δεν έχει ποτέ αρνηθεί.  Στην Πελοπόννησο , παρά την ατελείωτη κρίση που σοβεί στην χώρα, παρά τους λίγους πόρους που υπάρχουν, παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχουν δεχθεί οι υπηρεσίες μας με το ελάχιστο και εξαιρετικά κακοπληρωμένο προσωπικό, ΤΟ ΕΡΓΟ που έχει γίνει είναι ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ για την Περιφέρεια μας. Σκεφτείτε ενδεικτικά τα εξής: στο ΕΣΠΑ όταν ανέλαβε η αιρετή περιφέρεια υπήρχαν ενταγμένα μόνο έργα γέφυρες από το ΓΚΠΣ , κανένα καινούριο έργο δεν είχε προχωρήσει, και μάλιστα έργα γέφυρες για έργα φαντάσματα, με χαμένα εκατομμύρια, διαλυμένες εργολαβίες και έργα που δεν θα έφταναν ποτέ να αξιοποιηθούν από τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα και τα 17 αυτά έργα έχουν εξυγιανθεί και είναι πια σε τροχιά υλοποίησης. Και βέβαια δεν μείναμε εκεί: μέσα στα τρία αυτά χρόνια καταφέραμε να εκτελούμε στην Πελοπόννησο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων της τελευταίας 20ετίας. Για σκεφτείτε ότι ενώ σήμερα τα έργα που είναι ενταγμένα, δημοπρατημένα και ολοκληρωμένα υπερβαίνουν σε προϋπολογισμό το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, την ώρα που από τα δύο προηγούμενα κοινοτικά προγράμματα το Β και Γ ΚΠΣ και επί μια 15ετία που κρατήσανε δεν έγιναν έργα που να υπερβαίνουν τα 500 εκατομμύρια, με την σημερινή αξία του χρήματος. Ένα δεύτερο στοιχείο: ακούσατε ποτέ τον περιφερειάρχη να έρχεται εδώ και να κλαίγεται, όπως γίνεται παντού στην χώρα, ότι δεν υπάρχουν πόροι και τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν… Ασφαλώς και όχι, το αντίθετο συμβαίνει. Πάντοτε ανακοινώσεις νέων έργων, ενημερώσεις για τις πρωτοβουλίες και πάντοτε νέες αρμοδιότητες που ζητάμε από την κεντρική κυβέρνηση, πάνω στην βάση ότι αποδεικνύουμε καθημερινά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Αυτά τα έργα θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς λένε κάποιοι…. Πονηρή σκέψη. Γιατί δεν είχαν γίνει τόσα χρόνια λοιπόν… Τα χρήματα θα βρίσκονταν… Ανόητο συμπέρασμα. Γιατί αλλού δεν τα βρίσκουν. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Στην Πελοπόννησο γίνεται ένα πρωτόγνωρο έργο που αλλάζει καθημερινά την περιφέρειά μας, διότι αφενός υπάρχει συνεκτικό σχέδιο και όχι αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα «τα έργα για τα έργα» και η απορρόφηση για τους αριθμούς,  και αφετέρου υπάρχει και πολλή σκληρή δουλειά και τέλος, έχουμε τη ν τύχη να έχουμε έναν περιφερειάρχη που εισακούεται από τις κεντρικές κυβερνήσεις, επειδή η μεγάλη του διαδρομή έχει αποδείξει την μεγάλη του συνέπεια, την καθαρότητα και την εντιμότητα του. Αυτή είναι και η μόνη αλήθεια που αναγνωρίζει ο κ. Γόντικας, οι κομιστές- πληροφοριοδότες του και κάποιοι όψιμοι αλεξιπτωτιστές που προσγειώθηκαν στην Πελοπόννησο, μήπως και διασωθούν πολιτικά μέσα στην ευρύτερη απαξίωση.
Ας πάμε λοιπόν τώρα στα μεγάλα ψέματα:
Δρόμος Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας : διεθνής ανοικτός διαγωνισμός που κατακυρώθηκε σε κοινοπραξία τριών εταιρειών. ΚΑΣΤΑΤ 33,3% του προϋπολογισμού του έργου. Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής ελέγχθηκε και από το ελεγκτικό συνέδριο. Καμία ένσταση.
Δρόμος Κουμπίλα- Λουλούδι: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός  που κατακυρώθηκε στην Ηλιοχώρα. ΚΑΣΤΑΤ 30% του προϋπολογισμού του έργου. Έργο με διαλυμένη εργολαβία, εγκαταλελειμμένο. Έκπτωση 4% ειδικά αιτιολογημένη από τις υπηρεσίες μας λόγω της μεγάλης δυσκολίας του έργου με κατασκευή γεφυρών σε εξαιρετικά μεγάλο ύψος. Δύο μόλις εταιρείες στην χώρα διαθέτουν τον εξειδικευμένο εξοπλισμό. Καμία ένσταση.
Δρόμος Κόρινθος – Αργος Τρίπολη: διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 159.108 ευρώ, έκπτωση 61,62%. Καμία ένσταση
Δρόμος από Τρίπολη – Σπάρτη, Βούρβουρα- Καστρί -Αγιος Πέτρος : διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 365.000 ευρώ, έκπτωση 12% . Καμία ένσταση
Δρόμος Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 351.179 ευρώ, έκπτωση 55%. Καμία ένσταση.
Ασφαλτόστρωση οδικών αξόνων του δήμου Φαλαισίας: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 238.630 ευρώ, έκπτωση 56,89%. Καμία ένσταση.
Συντήρηση επαρχιακής οδού Μεγαλόπολη – Καρύταινα: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός  ανάδοχος ΚΑΣΤΑΤ, σύμβαση 663.911 ευρώ, έκπτωση 52,58%. Καμία ένσταση.
Επαρχιακή οδός Τρίπολη, Ρίζες, Καστρί, Άγιος Πέτρος – Μελιγού- Άστρος: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός, μειοδότης ΚΑΣΤΑΤ, τον Ιούλιο του 2010! Η ΚΑΣΤΑΤ παράνομα αποκλείστηκε σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του εφετείου. Η Οικονομική Επιτροπή εφάρμοσε την τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Συμφωνητικό: 449. 574 ευρώ, έκπτωση 55, 12%
Βελτίωση ισόπεδου κόμβου ΕΟ Κορίνθου – Άργους προς ΚΑΡΥΑ: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος του έργου η κοινοπραξία «Transworld- Λαμπρινάκος», σύμβαση 487,443 ευρώ, έκπτωση 47,77%. Ο ανάδοχος του έργου μετά την 2η πιστοποίηση εργασιών  δήλωσε αδυναμία να τελειώσει και ζήτησε υποκατάσταση από την ΚΑΣΤΑΤ προκειμένου να περατωθεί το έργο.
Επαρχιακός Δρόμος Ελληνικό Στεμνίτσα: διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. Ανάδοχος η ΚΑΣΤΑΤ. Σύμβαση 142,201 ευρώ, έκπτωση 52,60%.
Προμήθεια 465 τόνων ασφαλτομείγματος, πρόχειρος διαγωνισμός, συμφωνητικό 24.000 ευρώ. Ανάδοχος η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Προμήθεια 362 τόνων ασφαλτομείγματος: πρόχειρος διαγωνισμός, συμφωνητικό 23.000 ευρώ. Ανάδοχος η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Δεν ξέρατε κ. Γόντικα ότι τα έργα στα οποία αναφέρεστε είναι κοινοπραξίες; Το γνωρίζατε, αλλά δεν το λέγατε διότι δεν σας συνέφερε ο εντυπωσιασμός που θέλατε να πετύχετε στα νούμερα;
Δεν ξέρατε κ. Γόντικα ότι οι εκπτώσεις που έχουν δοθεί στην συντριπτική πλειοψηφία υπερβαίνουν το 50%; Το γνωρίζατε, αλλά δεν σας συνέφερε να το πείτε, διότι θέλατε να δημιουργήσετε σκιές και υποψία αδιαφάνειας.
Δεν ξέρατε κ. Γόντικα τον προϋπολογισμό των έργων προμήθειας ασφαλτομείγματος; Τον γνωρίζατε αλλά προτιμήσατε να μιλάτε με τόνους, παρά με τα ποσά, διότι τα ποσά δεν σας συνέφεραν
Δεν ξέρατε κ. Γόντικα ότι το έργο αυτό από το Καστρί στον Άγιο Πέτρο ερχόταν από το παρελθόν κι εμείς εκτελέσαμε απόφαση δικαστική; Το γνωρίζατε, αλλά δεν σας ένοιαζε.
Δεν ξέρατε κ. Γόντικα, ότι όλα είναι διεθνείς ανοικτές δημοπρασίες; Τα γνωρίζατε κ. Γόντικα. Αλλά σας συνέφερε να μιλάτε για αναθέσεις και για διαγωνιστικές διαδικασίες μέσα σε εισαγωγικά.
Δεν ξέρετε κ. Γόντικα ότι ο περιφερειάρχης είναι απλώς υπογράφων, ενεργεί στην υπογραφή των συμβάσεων ως εκτελεστικό όργανο και δεν είναι αποφασιστικό όργανο, αφού δεν μετέχει ούτε στην οικονομική επιτροπή ούτε στις υπηρεσιακές επιτροπές ασφαλώς. Δεν ξέρετε κ. Γόντικα ότι ο περιφερειάρχης είναι πρόεδρος του περιφερειακού ταμείο και υπογράφει όλα τα εντάλματα, ως οφείλει ως εκτελεστικό όργανο εκ του νόμου και ότι αυτό είναι μια «μηχανιστική» πράξη της διοίκησης; Δεν ξέρατε κ. Γόντικα ότι σε καμία από όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρχε ούτε μία και το επαναλαμβάνω ούτε μια ένσταση και κανένα αντικρουόμενο συμφέρον; Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Γόντικα γιατί σας τα λέμε τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά είπαμε ότι φτιάχνετε μεγάλα ψέματα για να ποδηγετήσετε τις μάζες, στις οποίες εσείς θεωρείτε ότι απευθύνεστε.
Δεν ξέρετε κ. Γόντικα ότι αν ήθελε ο περιφερειάρχης να κρυφτεί πίσω από κάποιον άλλο σε αυτές τις υπογραφές των συμβάσεων θα μπορούσε να το είχε κάνει, αλλά δεν υπήρχε τίποτε για το οποίο θα έπρεπε να κρυφτεί. Διότι εμείς κ. Γόντικα είμαστε πολύ δυνατοί, με την δύναμη που μας γεμίζει το μεγάλο έργο που κάνουμε, δουλεύοντας νυχθημερόν, την ώρα που εσείς προσπαθείτε να σκάψετε κάποιον βρώμικο λάκκο. Και όπως λέει και ο φίλος σας ο Λένιν «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας».
Δεν ξέρατε κ. Γόντικα  ποιος είναι ο αληθινός προϋπολογισμός αυτών των έργων; Δεν ξέρατε κ. Γόντικα ότι έχουν γίνει 624 δημοπρασίες στην Πελοπόννησο και εσείς μιλάτε για 9 έργα; Το γνωρίζατε, αλλά δεν θέλετε την αλήθεια κ. Γόντικα, δεν θέλετε να λέτε την αλήθεια, φτιάχνετε μόνο ψέματα, διότι είστε ο ίδιος εξαιρετικά αδύναμος και ως εκ τούτου είστε εξαιρετικά  υποκριτής. Και το λέω με επίγνωση τούτο, με δεδομένο ότι όλα όσα αναφέρετε δεν έγιναν εν κρυπτώ, αλλά είναι σε γνώση όλου του κόσμου, είναι αναρτημένα στο διαύγεια, σε κοινή θέα.
Και πάμε και σε άλλα μεγάλα ψέματα: Κύριε Γόντικα είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθήσατε να φτιάξετε το νουμεράκι της προπαγάνδας σας. 77 εκατομμύρια λέει ο κ. Γόντικας και μας εγκαλεί να αποδείξουμε τι; Ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ότι δεν είμαστε λέει ηθικοί, ο μέγας αυτός ηθικοδιδάσκαλος.
Δρόμος Λευκάκια – δρέπανο: προϋπολογισμός 3.200.000 ευρώ, ανάδοχος BKM Works AE, Ουδεμία σχέση εχει η ΚΑΣΤΑΤ
Παράκαμψη Βουτιάνων: προϋπολογισμός 2.500.000 ευρώ. Ανάδοχος Τρίτων. Σύνολο υπεργολαβιών: 4. Υπεργολάβος και η ΚΑΣΤΑΤ. Καμία ένσταση.
Λιμάνι Γυθείου: προϋπολογισμός 18 εκατομμύρια ευρώ. Ανάδοχος Δομική Κρήτης. Ουδεμία σχέση έχει η ΚΑΣΤΑΤ.
Δρόμος Μονεμβασιά – Νεάπολη: 14.600.000 ευρώ. Ανάδοχος Δομική Κρήτης. Ουδεμία σχέση έχει η ΚΑΣΤΑΤ.
Αποκατάσταση διαβρώσεων Κορινθιακού: 2 εκατομμύρια. Ανάδοχος Κόρυμβος. Υπεργολάβος και η ΚΑΣΤΑΤ. Καμία ένσταση.
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ευρώτα: 3.600.000 ευρώ. Ανάδοχος Κόρυμβος. Υπεργολάβοι τοπικοί εργολήπτες. Καμία σχέση η ΚΑΣΤΑΤ.
Δρόμος Σκούρα Πυρρί: 21.450.000 ευρώ. Ανάδοχος ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Καμία σχέση η ΚΑΣΤΑΤ.
Λιμάνι Άστρους. 5.300.000 ευρώ. Ανάδοχος Αρχιμήδης. Ουδεμία σχέση η ΚΑΣΤΑΤ. Τι θέλει όμως ο κ. Γόντικας και όλο μας λέει για το λιμάνι του Αστρους;  Γιατί αυτό που έχουμε καταλάβει εμείς είναι ότι κάποια συμφέροντα είναι που δεν ήθελαν πολύ καιρό να γίνει το έργο.
Κύριε Γόντικα, για να τελειώνουμε μια και καλή. Πού είναι τα 77 εκατομμύρια; Το εύρος του ψεύδους σας δεν έχει όρια.  Και για αυτό με κάθε συνείδηση του λόγου μου, σας λέω ότι είστε ένας κοινός συκοφάντης. Την πατήσατε ωστόσο, κ. Γόντικα γιατί σε αυτά τα θολά νερά που δημιουργήσατε, ήλθαν κι άλλοι, όψιμοι αλεξιπτωτιστές να ψαρέψουν μαζί σας. Εμείς δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά και δεν απευθυνόμαστε σε μάζες, αλλά σε πολίτες. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Το ΕΡΓΟ μας είναι η ΕΓΓΥΗΣΗ για το μέλλον. Για αυτό μιλούμε στους πολίτες και μόνο αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα.
Για το έργο των Βουτιάνων κ. Γόντικα, σας λέμε όλην την ώρα την αλήθεια και εσείς θέλετε να λέτε τα δικά σας ψέματα. Δεν γνωρίζετε ότι αυτό τον δρόμο τον παραλάβαμε κλειστό και ότι η προηγούμενη εργολαβία που τον κατασκεύασε είχε πια κλείσει όταν αναλάβαμε την διοίκηση της περιφέρειας; Και όχι μόνο αυτό, αλλά βρήκαμε ενταγμένο νέο έργο με προϋπολογισμό 26 εκατομμυρίων, γεγονός που μας φάνηκε τραγικό, και άμεσα βρήκαν άλλη λύση οι υπηρεσίες μας και τελικώς η αποκατάσταση της ζημιάς έγινε με 2,5 εκατ. Ευρώ. Αντί λοιπόν να μας λέτε και μπράβο που εξοικονομήσαμε 23,5 εκατομμύρια μας εγκαλείτε κι από πάνω; Τα τελευταία 70 μέτρα του κατεστραμμένου δρόμου είναι σήμερα σε εξέλιξη και άμεσα αυτό το πολύπαθο έργο (που έγινε πολύ πριν από εμάς) θα παραδοθεί στους πολίτες. Να μην ξανακούσουμε λοιπόν τίποτε πια για τους Βουτιάνους.
Στα ερωτήματα τώρα που θέτει ο κ. Γόντικας:
Ο κ. Γόντικας μας ζητάει να γίνουμε Ηρακλής Πουαρό. Αυτόν τον ρόλο τον ξέρει καλά ο ίδιος και του τον χαρίζουμε, εμάς δεν μας εξέλεξαν οι πολίτες για να γίνουμε ντεντέκτιβς.
Το πάρτυ εκατομμυρίων του το επιστρέφω, αφού το έχω απαντήσει σε κάθε του πτυχή πιο πάνω,  διότι δεν μας έχει πει ακόμη για την οφσορ που πούλησε το ΚΚΕ δημόσια περιουσία. Για πόσα λεφτά και πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Περιμένουμε να μας πει. Γιατί στους εργαζομένους δεν πήγαν, ο ριζοσπάστης απολύει αβέρτα κόσμο.
Κρίση υπήρχε στην Πελοπόννησο στον τομέα των δημοσίων έργων πριν αναλάβουμε εμείς την διοίκηση της περιφέρειας. Σήμερα δραστηριοποιούνται στα έργα της Πελοποννήσου  124 τεχνικές εταιρείες και εργολήπτες από όλην την χώρα. Έχουν γίνει 624 δημοπρασίες και σε αυτόν τον τομέα απασχολούνται πάνω από 5.000 συμπολίτες μας. Και μέρα με την ημέρα που περνάει η κατάσταση θα βελτιώνεται, προκειμένου να επιβιώσουν και οι πιο μικροί. Για σκεφτείτε αν λοιπόν το ΕΣΠΑ το αφήναμε στην πορεία που του είχαν επιφυλάξει οι προηγούμενοι θα υπήρχε αυτή η εικόνα σήμερα;
Περί ηθικής του το επιστρέφουμε, διότι αν αυτός θεωρεί ηθικό να χρησιμοποιεί την συκοφαντία ως μέσο πολιτικής δικής του επιβίωσης, εμείς θεωρούμε ότι αυτή η τακτική έχει κοντά ποδάρια και ότι ο συκοφάντης βγαίνει σύντομα από τα ανήλιαγα υπόγεια στο φως της ημέρας και αποκαλύπτεται.
Στα περί αποδείξεως εμπιστευόμαστε το ένστικτο λαγωνικού που διαθέτει να ανακαλύπτει λαυράκια. Και όπου δεν υπάρχουν τα δημιουργεί μόνος του.
Για την Αρκαδία και την Λακωνία δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς θέλετε να μου πείτε.
Για τις εκπτώσεις σας κατήγγειλα ευθέως ότι αποσιωπείτε ότι αυτά έργα στην πλειοψηφία τους έχουν κατακυρωθεί με εκπτώσεις πάνω από 50%.
Όσο για τις υπόλοιπες είναι πλήρως αιτιολογημένες, εκτός κι αν ο κ. Γόντικας θέλει να υποκαταστήσει και το ελεγκτικό συνέδριο.
Δεν καταλαβαίνω αν ο κ. Γόντικας ή οι φίλοι του έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν για τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Λακωνίας, να βγουν ευθέως να το πουν, ειδάλλως να κάτσουν στο καβούκι τους.
Αφήνω για το τέλος την πιο αβανταδόρικη ερώτηση, που μας έκανε ο κ. Γόντικας και που μάλλον δεν του την απαντάνε στα κουτσομπολιά του καφενείου που συχνάζει. Ποιος σας είπε κ. Γόντικα ότι η ΚΑΣΤΑΤ δεν εκτελούσε έργα, πριν από εμάς; Ποιος έχει φτιάξει τότε το Μαλιαροπούλειο θέατρο, το 10ο δημοτικό Τρίπολης, τη Δαβιά – Χρισοβίτσι, την παράκαμψη της Μεγαλόπολης, τον περιμετρικό της Τρίπολης και δεκάδες άλλα έργα στην Πελοπόννησο; Ποιος σας είπε ότι παίρνει έργα στην Πελοπόννησο μόνο; Το Διοικητήριο της Λευκάδας, το αποχετευτικό των Παξών, το Νοσοκομείο Ελπίς, το Αποχευτευτικό της Άρτας, το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, το κρατικό θέατρο Βορέιου Ελλάδος ποιος τα έχει κατασκευάσει; Ποιος σας είπε κ. Γόντικα ότι αυτή η εταιρεία είναι τωρινή ή ότι τώρα αιφνίδια φάνηκε;  Κ. Γόντικα είστε ένας ψεύτης ολκής. Αυτή η εταιρεία τελικώς από πότε υπάρχει. Σας διαβάζω νούμερα από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της: 2004: 3,2 εκατομμύρια ευρώ, 2006: 9,5 εκατομμύρια ευρώ, 2007: 8 εκ. ευρώ, 2008: 8,6 εκατ. Ευρώ, 2009: 8,1 εκ. ευρώ, 2010: 8,4 εκ. ευρώ, 2011 3,4 εκ ευρώ, 2012: 2,6 εκ ευρώ.
Αυτά για να κατανοήσουν οι πολίτες ότι ο κ. Γόντικας είναι μέγας ψεύτης. Φτιάξτε κι άλλα μεγάλα ψέματα για να γίνετε πιστευτός από τις μάζες , που θεωρείτε ότι τους ενδιαφέρουν έστω και στο ελάχιστο αυτά που λέτε. Εμείς μιλάμε μόνο με τους πολίτες που το μόνο σάπιο που βλέπουν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας είναι η λάσπη, που ρίχνετε, αλλά τελικώς σκάει επάνω σας.