Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 15:03

Τι γράφει ο Παναγιώτης Αλευράς στην παραίτησή του προς τον Πέτρο Τατούλη

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κύριε Περιφερειάρχα, πριν από 4 περίπου χρόνια, το 2010, συγκροτήσαμε τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος», και τεθήκατε επικεφαλής του, με σκοπό, με την πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή, να σηματοδοτήσουμε την έναρξη μιας νέας εποχής για τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου και τους κατοίκους τους. Δυστυχώς όμως,...

...στην πορεία του χρόνου, με ευθύνη καθαρά δική σας και της κλειστής ομάδας σας, υπήρξαν τριβές και διαφωνίες, τις οποίες προσπαθήσαμε να μην αναδεικνύουμε, προς χάριν της ενότητας και κυρίως προς όφελος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Δυστυχώς ,εκλάβατε την στήριξη που σας εδόθη, ως λευκή επιταγή στο πρόσωπό σας και δεν κινηθήκατε  στην κατεύθυνση δημοκρατικής σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων και σεβασμού όλων των στελεχών που ανήκαν στην παράταξη. Όταν όμως  μπροστά στην προσωπική ανάδειξη ,προβολή και δικαίωση, παραμερίζεται η ηθική της πολιτικής  και τραυματίζεται  ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία των αρχόντων, τότε τα πράγματα οδηγούνται οπωσδήποτε στο αδιέξοδο.
Επιπλέον, τα φαινόμενα  ελλείμματος δημοκρατίας και ο αυταρχισμός στενών συνεργατών σας, που ήθελαν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και να διοικούν εν κρυπτώ και παραβύστω, πέρα και πάνω από τις θεσμικές και τις δημοκρατικές διαδικασίες συλλογικότητας, εξάντλησαν την υπομονή μας και την ανοχή μας, τόσο εμού προσωπικά, όσο και άλλων συναδέλφων, με τους οποίους επιλέξαμε το δρόμο της διαφοροποίησης.
Όσον με αφορά, σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος, ακόμα και αμυνόμενος των προσπαθειών που απεργάζεστε, να συμβάλω στην υποβάθμιση του θεσμού της Περιφέρειας, προδίδοντας αρχές και αξίες που με συνοδεύουν σε όλο τον πολιτικό μου βίο. Πεποίθησή μου είναι ότι η πολιτική χρειάζεται ενεργούντες ανθρώπους και όχι ενεργούμενα παλαιοκομματικής κοπής. Το απέδειξε ήδη ο μεσσηνιακός λαός, που με τίμησε με πάνω από 11.000 ψήφους στις προηγούμενες εκλογές και με ανέδειξε πρώτο περιφερειακό σύμβουλο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επειδή διαθέτω και ήθος και αξιοπρέπεια, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Μεσσηνίας, για όλους τους λόγους τους οποίους σας προανέφερα, προκειμένου να σας διευκολύνω , αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι εσείς δεν έχετε καμία θεσμική δυνατότητα ,ως Περιφερειάρχης, να με απαλλάξετε  των καθηκόντων μου.
Είμαι πεπεισμένος ότι ο λαός της Μεσσηνίας και όλης της Περιφέρειας, με το αλάνθαστο κριτήριό του, θα κάνει τις επιλογές του, χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτήσεις, με γνώμονα  την πρόοδο της Πελοποννήσου και των κατοίκων της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας
Παναγιώτης Αλευράς