Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 22:25

Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του για την Ε.Ε. προτρέπει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Βαγγέλης Μπολέτης, Κωνσταντίνος Καράμπελας, Ειρήνη Τσώνη, Νίκος Διασάκος, Νίκος Κουτουμάνος, Αικατερίνη Τσίγγανου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Ελένη Αλεξίου, Παρασκευή Μαρκογιάννη Βαγγέλης Μπολέτης, Κωνσταντίνος Καράμπελας, Ειρήνη Τσώνη, Νίκος Διασάκος, Νίκος Κουτουμάνος, Αικατερίνη Τσίγγανου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Ελένη Αλεξίου, Παρασκευή Μαρκογιάννη

ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Να αξιοποιήσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι την πείρα τους, να μην εμπιστευτούν ξανά την ψήφο τους στους υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου, τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, κατά την παρουσίαση των πρώτων 14 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων…

Η παρουσίαση έγινε στο εστιατόριο της Παραλίας «Ναβαρίνο» από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Διασάκο, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκο Κουτουμάνο, ενώ τοποθέτηση έγινε και από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Πετρόπουλο.
Ερωτηθείς ο Νίκος Κουτουμάνος για το αν αναμένει ότι θα ωφεληθεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από τις ενστάσεις που εκδηλώθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη ή από τις αποχωρήσεις που έγιναν στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος τόνισε ότι η πολιτική και οι θέσεις της παράταξης δεν ετεροκαθορίζονται από το τι συμβαίνει στους άλλους συνδυασμούς. Πρόσθεσε ότι «εύκολα θα μπορούσαμε να λαϊκίσουμε και να σπεκουλάρουμε όμως το ΚΚΕ δεν έχει λειτουργήσει ποτέ έτσι. Εμείς καλούμε τους εργάτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι έχουμε πλέον εμπειρίες από την πολιτική αυτή και με αυτή την εμπειρία να πάμε στην κάλπη. Δεν ζητάμε από τον κόσμο να ενστερνιστεί πλήρως την πολιτική και τη στρατηγική του ΚΚΕ αλλά να μας δώσει δύναμη για να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου».
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι οι:

 1. Αδραχτάς Θεόδωρος, από το Αμπελόφυτο, γιατρός - διευθυντής στο Κ.Υ. Μεσσήνης
 2. Αλεξίου - Κουφαλάκου Ελένη, λογίστρια - απολυμένη από την ΕΡΑ Καλαμάτας
 3. Ζαφείρη Αγγελική, από τη Χώρα, σπουδάστρια στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, γραμματέας του Ν.Σ. Μεσσηνίας της ΚΝΕ
 4. Καράμπελας Κώστας, από την Πύλο, Πολιτικός Μηχανικός
 5. Κουτουμάνος Νίκος, από την Αλαγονία, τεχνολόγος γεωπόνος, γραμματέας της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ
 6. Λάππας Παναγιώτης, από του Χανδρινού, αγρότης, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Π.Α.ΣΥ.)
 7. Μαρκογιάννη Βούλα, από τον Μελιγαλά, απολυμένη καθαρίστρια του Δημοσίου
 8. Μπολέτης Βαγγέλης, από τη Ρευματιά Ιθώμης, συνταξιούχος καθηγητής
 9. Ντούκας Χρήστος, από την Πύλο, γιατρός παθολόγος και προπονητής ποδοσφαίρου
 10. Πετρόπουλος Δημήτρης, από το Μαυρομάτι Μεσσήνης, επίκουρος καθηγητής Γεωργικής Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου
 11. Τούμπουρου Μαρία, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, πρόεδρος του ερασιτεχνικού σχήματος «Θεατρική Διαδρομή»
 12. Τσίγγανου Κατερίνα, από την Κυπαρισσία, πολιτικός μηχανικός
 13. Τσώνη Ειρήνη, από τη Φοινικούντα, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοινικούντας
 14. Χριστόπουλος Νίκος, από το Βασιλίτσι, αγρότης και επαγγελματίας

Ο Νίκος Κουτουμάνος στην τοποθέτησή του σημείωσε: «Να γίνει η ψήφος των εργατών και των εργατριών ψήφος τιμωρίας στη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, καλλιεργώντας αυταπάτες και λέγοντας ψέματα στο λαό.
Οι άνεργοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές των σειρήνων του ευρωμονόδρομου που αντί να απολογηθούν στο λαό για τις ευθύνες τους για τα τραγικά αδιέξοδα παριστάνουν τις “αθώες περιστερές”.
Κανείς δεν πρέπει να τους συγχωρήσει γιατί δεν έχουν αλλάξει πολιτική, τα ίδια κάνουν και σήμερα, όσα και στο παρελθόν. Όλοι μαζί καλούν το λαό να υποταχθεί στα ιερά και τα όσια της ΕΕ που συμπυκνώνονται σε δυο λέξεις: ανταγωνιστικότητα-ανάπτυξη. Τώρα όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε πως όταν μιλούν για ανάπτυξη εννοούν την ενίσχυση των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα.
Μια επιλογή έχουν οι άνεργοι, οι εργάτες, οι αγρότες, να στηρίξουν το κόμμα τους, το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση".
Εμείς προειδοποιήσαμε. Είπαμε την αλήθεια σε δύσκολους καιρούς. Δεν σταματήσαμε καμιά στιγμή να υπερασπιζόμαστε τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Δικαιωθήκαμε μεν, αλλά αυτό δεν φθάνει. Δεν θα ήταν ίδια η κατάσταση σήμερα αν ο λαός εμπιστευόταν και στήριζε το ΚΚΕ. Έχουμε ευθύνη και εμπειρία σήμερα για να μη χαθούν άλλα χρόνια.
Με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί να γίνει ένα θαρραλέο βήμα ανασύνταξης, αντίστασης, διεκδίκησης. Να χτίσουμε μια λαϊκή συμμαχία που θα αμύνεται, θα διεκδικεί, θα βάζει εμπόδια, θα δημιουργήσει το λαϊκό ρεύμα ανατροπής.
Άλλωστε οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους της Μεσσηνίας έχουν διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, αποκαλύπτουν τη σαπίλα της αστικής διαχείρισης, ήταν αποκούμπι στη φτωχολογιά».
Ο καθηγητής του ΤΕΙ Δημήτρης Πετρόπουλος τόνισε ότι με χαρά συστρατεύεται με το ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό και αντίθετα αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τα συμφέροντά του. Είπε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εφαρμόζει φιλελεύθερη πολιτική, σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πλήττει τους εργαζόμενους, ενώ μίλησε εκτενέστερα για τον αγροτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας παράγει πολύ σημαντικά προϊόντα, όπως τα σύκα, η σταφίδα, το ελαιόλαδο, εντούτοις η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των καλλιεργειών και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στον αγροτικό κόσμο.
Στ.Μ.