Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 14:22

Υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Μεσσηνίας παρουσίασε ο Οδυσσέας Βουδούρης

Υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Μεσσηνίας παρουσίασε ο Οδυσσέας Βουδούρης

Παναγιώτης Μουλάς, Γιώτα Κοζομπόλη, Νίκος Πατσαρίνος, Οδυσσέας Βουδούρης, Στάθης Γεωργακίλας, Γιάννης Ασημακόπουλος, Τίνα Ζούπα, Γιάννης Γκόνης, Στέλλα Καρλάφτη-Σωφρονά, Ανδρέας Μανέτας

ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ»
Τους έντεκα πρώτους υποψήφιους συμβούλους του στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, καθώς και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Πατσαρίνο, παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Οδυσσέας Βουδούρης, που επανέλαβε ότι το «σύστημα-Τατούλη» είναι όμηρος μικροκομματικών και μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων…

Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» είναι οι: Γιάννης Ασημακόπουλος, Κώστας Γαλιώτος, Στάθης Γεωργακίλας, Γιάννης Γκόνης, Τίνα Ζούπα, Γιώτα Κοζομπόλη, Ανδρέας Μανέττας, Παναγιώτης Μουλάς, Βασίλης Ρούβαλης, Στέλλα Καρλάφτη-Σωφρονά και Βασίλης Φλώρος. Οι ιδιότητες των υποψηφίων περιγράφονται στο συνημμένο κείμενο κάτω από το ρεπορτάζ.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε ότι ο λόγος που οι υποψήφιοι ανακοινώνονται τμηματικά είναι επειδή ο συνδυασμός καταρτίζεται όχι με κομματικά ή και παραταξιακά κριτήρια αλλά ύστερα από διαβούλευση, που απαιτεί ένα μικρό βάθος χρόνου, ώστε ο τελικός συνδυασμός να περιλαμβάνει πρόσωπα από τον προοδευτικό χώρο, την αριστερά και την οικολογία.
Κατά την εισήγησή του ο Οδυσσέας Βουδούρης σημείωσε ότι το όραμα του συνδυασμού του είναι οι νέοι να ζήσουν στον τόπο τους, δηλαδή να μπορέσουν να βρουν δουλειά και να προοδεύσουν. Όπως τόνισε, το όραμα αυτό για να γίνει πράξη χρειάζεται τα στοιχεία της ανατροπής, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης, τα οποία, υποστήριξε, μόνο η παράταξή του διαθέτει, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν στο «σύστημα Τατούλη», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης πρόσθεσε ότι η «Πελοπόννησος Πρώτα», πέρα από ένα ευρύ προοδευτικό, αριστερό και οικολογικό ψηφοδέλτιο, διαθέτει ανθρώπους με εμπειρία και γνώση που δεν ανήκουν όμως στο πολιτικό κατεστημένο, διαθέτει πρόγραμμα ξεκάθαρο για κάθε θέμα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων και κυρίως δεν έχει δεσμεύσεις σε μικροκομματικά και μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, στα οποία τόνισε ότι είναι όμηρος το «σύστημα Τατούλη».
Σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Νίκο Πατσαρίνο, ο Οδυσσέας Βουδούρης είπε ότι είναι ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων αλλά εργατικό, αποτελεσματικό και με σταθερότητα στις θέσεις του. Πρόσθεσε ότι για το συνδυασμό του οι αντιπεριφερειάρχες δεν θα έχουν το ρόλο της «μαριονέτας» αλλά ουσιαστικό ρόλο εφαρμογής της πολιτικής της περιφερειακής αρχής.
Από την πλευρά του ο Νίκος Πατσαρίνος αποκάλεσε τον Οδυσσέα Βουδούρη «σύντροφο και φίλο» και μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού, τονίζοντας ότι καταρτίστηκε ύστερα από διάλογο με την κοινωνία και είναι σοβαρό, τεκμηριωμένο και υλοποιήσιμο. Αντίθετα υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του Πέτρου Τατούλη είναι γεμάτο από υποσχέσεις, δεν ιεραρχεί τις ανάγκες και στοχεύει στις πελατειακές σχέσεις. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην απένταξη σειράς έργων από τη Διαχειριστική Αρχή τονίζοντας ότι και μόνο αυτό φανερώνει ότι η περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη λειτούργησε χωρίς ιεράρχηση των αναγκών της κοινωνίας.
Κατά τα άλλα, ο Οδυσσέας Βουδούρης υποστήριξε ότι το «σύστημα Τατούλη» βρίσκεται σε αμηχανία και αδυνατεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ακόμη και πρώην στενών συνεργατών του που διαχώρισαν πρόσφατα τη θέση τους. Ερωτήσεις που όπως σημείωσε αφορούν τις αναθέσεις έργων σε εταιρείες της οικογένειας Τατούλη ή την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων με μια λεόντειο σύμβαση που δεσμεύει την Περιφέρεια για 28 χρόνια, δηλαδή για μια ολόκληρη γενιά. Ο κ. Βουδούρης κάλεσε και πάλι σε διάλογο τον κ. Τατούλη, ώστε να δοθούν απαντήσεις σε αυτές τις ιδιαίτερα σοβαρές ερωτήσεις.
Στ.Μ.