Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 04:26

Προανάκριση για την κατάρρευση του εθνικού δρόμου στην Τσακώνα

Προανάκριση για την κατάρρευση του εθνικού δρόμου στην Τσακώνα

ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ
ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ!

Οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευση του εθνικού δρόμου στην Τσακώνα και δεν έχουν ακόμη αποδοθεί ευθύνες, για την καταστροφή που συνέβη και τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο. Ήδη κλήθηκαν να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν στην εισαγγελία Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία», Θανάσης Πετράκος, και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάπης.

Η διαδικασία ξεκίνησε μετά την εμπεριστατωμένη αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έχει ήδη επισκεφθεί την εισαγγελία, και παρουσίασε όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει.
Όπως δήλωσε χθες ο κ. Πετράκος, οι ευθύνες για την καταστροφή ανήκουν σε συγκεκριμένους παράγοντες και είναι τεράστιες. Τόνισε ότι η μελέτη του έργου παραβιάστηκε επανειλημμένως, ότι έγιναν τεράστιες υπερβάσεις, ότι κατασπαταλήθηκαν χρήματα, ότι, όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ αδιαφόρησε, ότι υπάρχουν διαπιστωμένες κακοτεχνίες κ.ά.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης σημείωσε, επίσης, πως είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι επί οκτώ χρόνια δεν αναζητήθηκαν ευθύνες, πρόσθεσε ωστόσο ότι κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Στ.Μ.