Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 17:47

Νέα διαβεβαίωση ότι ο αυτοκινητόδρομος μέχρι το Πράκτικερ θα παραδοθεί στα τέλη Μάη

Νέα διαβεβαίωση ότι ο αυτοκινητόδρομος μέχρι το Πράκτικερ θα παραδοθεί στα τέλη Μάη

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 
ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Επαναβεβαιώθηκε σήμερα ότι ο αυτοκινήτοδρομος, από την Αλλαγή μέχρι το Πράκτικερ, στη Θουρία, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Μαΐου. Τη διαβεβαίωση έδωσε στον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, ο Γιάννης Καρνέσης, διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης που γίνονται στην Πελοπόννησο.

Η συνάντησή τους έγινε στο Διοικητήριο της Καλαμάτας. Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Πήδημα, όπου ο αυτοκινητόδρομος έχει καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη σύνδεση του χωριού, αλλά και των άλλων κοινοτήτων με την Εθνική Οδό.
Επίσης, ο Παναγιώτης Αλευράς έθεσε το σοβαρό ζήτημα με τις μεγάλες φθορές του οδοστρώματος στην Εθνική Οδό, λόγω της κίνησης των βαρέων οχημάτων για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Επιπλέον, ζήτησε ενημέρωση για την αποκατάσταση του προβλήματος στο Δερβένι, όπου η Εθνική Οδός έχει μετακινηθεί, λόγω διάβρωσης του εδάφους.
Ο κ. Καρνέσης τόνισε ότι το πρόβλημα στο Πήδημα είναι προσωρινό και υποστήριξε ότι προέκυψε από την άρνηση ολίγων ιδιοκτητών να παραχωρήσουν την ιδιοκτησία τους.
Για το πρόβλημα στο Δερβένι, ο κ. Καρνέσης διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, δηλαδή η εκτέλεση της μελέτης που προβλέπει την πασσάλωση του συγκεκριμένου κομματιού, και θα ολοκληρωθούν περί το τέλος Αυγούστου.